TFF 1.Lig lideri Evkur Yeni Malatyaspor’da hafta sonu oynanacak Elazığspor maçının hazırlıkları sürürken, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan takımın sportif direktörü Ali Ravcı, “Ben takımın büyük bir iş başardığını düşünüyorum. 25 haftada 50 puan büyük bir iş. Ama bunu neticelendirmek gerekiyor” diye kon uştu.

Nurettin Soykan Tesisleri’nde basının mensuplarının sorularını yanıtlayan Ravcı, ligin 26. haftasında oynanacak doğru derbisinin iki camia açısından da büyük önem taşıyan bir maç olduğunu söyledi.

“Süper Lig’e çıkacağımıza inanıyoruz”

Ligde şampiyonluk yarışında yara almamak için Elazığ karşısında galip gelmekten başka çarelerinin olmadığını kaydeden Ravcı, “Doğu derbisi özelliği taşıması nedeniyle Elazığ ile oynayacağımız maçın önemi iki katına çıkıyor. Çünkü hem bizim taraftarımız, hem Elazığspor taraftarı bu maça çok büyük önem veriyor. Bizim liderliğimizi devam ettirip, şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmamız açısından kazanmamız gereken bir maç. Aynı şekilde Elazığspor da tehlike bölgesinden çıkmak için kazanmak isteyecek. Bu maça çok iyi hazırlanıyoruz. Tabi bundan sonra her zaman söylediğimiz gibi daha iyi konsantre olmamız lazım. İşi her zamankinden daha ciddi tutmamız lazım. Hem camia olarak, hem takım olarak Süper Lig’e çıkacağımıza inanıyoruz. Şuanda gelinen noktada büyük bir iş başarılmış durumda. 25 haftada 50 puan büyük bir iş. Ama bunu neticelendirmek gerekiyor. Yine aynı şekilde, aynı hırsla konsantrasyonumuzu bozmadan, olaylara daha ciddi bakarak İstanbul’da oynayacağımız maçtan 3 puanla dönmek istiyoruz. Geçen hafta sonu sayın bakanımız, sayın Ak Parti genel başkan yardımcımız, sayın valimiz, belediye başkanımız, STK’larımız kulübümüzü ziyaret etti. Bu görüntü bana göre bu işi ne kadar sahiplendiğimizin bir görüntüsüdür. Sağ olsunlar büyüklerimiz hiçbir zaman desteklerini bizden esirgemiyorlar. Bu birliktelik bizi bir yerlere getirecek. Bu Malatya’nın birlikteliğidir” ifadelerini kullandı.