Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu, fair play kavramı ve ruhunun ülke genelinde yaygınlaştırması amacıyla oluşturduğu “Fair Play Üniversiteler Kervanı” projesi kapsamında Samsun’a gelerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) konferans verdi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Fair Play Üniversiteler Kervanı’ projesi kapsamında düzenlenen konferansa OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bünyamin Şahin, OMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İmamoğlu, Dünya Fair Play Komitesi Üyesi, Avrupa Fair Play Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Akpınar, Türkiye Fair Play Komitesi Başkanı Murat Özbay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, üniversiteler arası tekvando dünya üçüncüsü milli sporcu Merve Yazıcı ve antrenörü Mustafa Gençtürk, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Konferans öncesinde katılımcılar, kültür merkezi içinde dünya fair play karikatür yarışmalarında ödül kazanan karikatürlerin sergisini açtı.

Konferansta açılış konuşmasını yapan OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bünyamin Şahin, “Fair Play ‘düzgün olun’ anlamında değil, daha ötesi kardeşlik, barış ve insani duyguları içeriyor” dedi.

ARIPINAR: "FAİR PLAY TOPLUMSAL BİR OLAY"

Konferansla ilgili bilgi veren Dünya Fair Play Komitesi Üyesi, Avrupa Fair Play Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Arıpınar, “Fair Play kelimesinin Türkçesi yok. Kendi içinde bunu siz çözeceksiniz. Siz geleceğin spor öğretmenlerisiniz, geleceğin antrenörlerisiniz, geleceğin menajerlerisiniz. Siz çocuklarınıza fair play’i öğreteceksiniz. Onun için altıncı ziyaretimizi Samsun’a yaptık. Bundan sonra da Ankara’da yapacağız. Fair play toplumsal bir olay. Fair play yaşam tarzımızın içerisinde var. Fair play’i nefes gibi içinize çekmeniz için mutlaka eğitiminiz olması lazım. Mutlaka dini eğitimli olması, Allah sevgisi olması lazım” diye konuştu.

ÖZBAY: "BİZİM GÖNÜLLÜ TEMSİLCİLERİMİZ OLUN"

Öğrencilere fair play ferdi temsilcilik teklif ederek konuşmasına başlayan Türkiye Fair Play Komitesi Başkanı Murat Özbay, “1980 yılından bu yana dünyada fair play olgusu kabul edilmiştir. Her Mayıs ayı gibi Türkiye Fair Play ödül törenleri düzenliyoruz. Orada çeşitli dallarda ödüller veriyoruz. Sizlerin de bizim çalışmalarımızda yardımcı olmanızı istiyoruz. Sizler bizim birer ferdi temsilcimiz olun. Kendi aranızda yapılan sportif yarışmada bile bize bildirebilirsiniz. Bildireceğiniz konuları bizim web sitemize yazabilirsiniz. Bizim Samsun’daki gönüllü temsilcilerimiz olun. Böyle bildiğiniz ve gördüğünüz hareketleri bize haber verin. Biz de bunları değerlendirmeye alalım” şeklinde konuştu.

Konferansta ayrıca Türkiye Fair Play Komitesi Başkanı Murat Özbay, Türkiye Fair Play Komisyon Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Donuk, Fair Play Komisyon Üyesi Semra Demirer de konuşmacı olarak yer aldı.