KAYSERİ (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'un teknik direktörü Fatih Tekke, camiayla bir bütün oluşturmaları durumunda başarının geleceğine inandığını söyledi.

Tekke ile futbolculardan Björn Vleminckx ve Mehmet Akgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri dolayısıyla Acıbadem Hastanesi'nde düzenlenen programa katıldı.

Hastanede tedavi gören çocukların sorularını da yanıtlayan Tekke, yoğun bir tempoda çalıştıklarını ve bazen günde çift idman yaptıklarını anlattı.

Futbolcuların bazen rahat olamadıklarını ve kendilerini baskı altında hissettiklerini dile getiren Tekke, bu nedenle Eskişehirspor'a karşı hiç beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını ifade etti.

 Tekke, Eskişehirspor'a karşı bu kadar kötü oynayacaklarını hiç düşünmediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu kadar hayati maçta, 'bir tane iyi oynayan oyuncum var' diyemedim. Bazı maçlarda duygular çok ön plana çıkar. Bu yüzden futbolcuyu ne kadar hazırlarsanız hazırlayın oyuncuların bütün halinde hareket etmeleri gerekiyor. Bazı maçlarda bir bütün halinde oynarsanız galibiyet çok kolay olur. Futbolcularımın büyük bir kısmı iyi niyetli, kazanmak için çok çalışıyorlar ama galibiyet için bir reaksiyon vermeleri gerekiyor. Sadece teknik kadro değil, camiayla bir bütün oluşturabilirsek başarının geleceğini düşünüyorum. Bunun geri dönüşü kolay olmayabilir. Bu yüzden mücadele ruhunu oluşturmamız ve hiç bırakmamamız gerekiyor."

Etkinlik sonunda imzaladıkları mini futbol toplarını çocuklara hediye eden Tekke ve futbolcular, daha sonra hastanenin bahçesindeki kaleye geçerek çocukların attığı şutları kurtarmaya çalıştı.