İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında yarın ağırlayacağı Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımı karşısında rövanş için avantajlı bir skor almak istiyor.

Beşiktaş'ın da yer aldığı H Grubu'ndan lider çıkan Lokomotiv Moskova ise Kadıköy'de rövanş için iyi bir skor alarak Moskova'ya dönmeyi hedefliyor.

Fenerbahçe ile Lokomotiv Moskova arasındaki karşılaşma yarın saat 19.00'da Ülker Stadı'nda oynanacak. Karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonundan Martin Strömbergsson yönetecek.

İki takım arasında turu geçecek takımı belirleyecek rövanş maçı ise 25 Şubat Perşembe günü Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılacak.

-Fenerbahçe'de 3 eksik

Fenerbahçe'de 3 futbolcu Lokomotiv Moskova karşısında forma giyemeyecek.

Sakatlıkları devam eden Lazar Markovic ve Abdoulaye Ba, Rus ekibi karşısında sahada olmayacak. Celtic maçında kırmızı kart gören ve UEFA'dan 3 maç ceza alan Diego Ribas ise zorlu maçta takımını yalnız bırakacak. Cezasının ilkini bu maçta çekecek Diego, rövanşta da forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'de ağrıları bulunan Raul Meireles'in durumu ise yapılacak son antrenmandan sonra belli olacak.

-Muhtemel 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın Lokomotiv Moskova ile oynanacak maçta muhtemel 11'i şöyle:

Fabiano Ribeiro, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Luis Nani, Ozan Tufan, Volkan Şen (Alper Potuk), Robin van Persie.

Fernandao'nun gözü rekorda

Fenerbahçe'nin bu sezon en golcü ismi olan Brezilyalı forveti Jose Fernandao, Lokomotiv Moskova maçında görev alması durumunda, sarı-lacivertli takımın bir sezonda Avrupa kupalarında en fazla gol atan oyuncusu rekorunu kırmaya çalışacak.

Toplamda bu sezon Avrupa kupalarında 6 gole ulaşan Fernandao, bir gol daha atarsa Dirk Kuyt'ın rekorunu (7 gol) egale edecek.

-Rus ekibi en önemli gol ayağını sattı

Lokomotiv Moskova ara transfer döneminde takımın en golcü ismi Oumar Niasse'ı sattı.

Takımıyla bu sezon çıktığı 23 maçta 13 gol atarak en skorer isim olan Niasse, İngiltere ekiplerinden Everton'a transfer oldu. Rus ekibi ayrıca Faslı oyuncusu Mbark Boussoufa'yı da Belçika'nın Genk takımına kiraladı.

İlk 18 haftası tamamlanan Rusya Futbol Ligi'nde 32 puanla 3. sırada bulunan ve şampiyonluk mücadelesi veren Lokomotiv Moskova'nın kadrosunda eski Beşiktaşlı Manuel Fernandes de bulunuyor.

Muhabir: Erkan Tiryaki