İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta mücadelesinde yarın deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapılacak maç saat 19.00'da başlayacak. Bursaspor'un cezası nedeniyle ev sahibi takım taraftarının tribünde olmayacağı maçı hakem Mete Kalkavan yönetecek.

Ligde 20. haftada Antalyaspor'a karşı aldığı mağlubiyetle 25 maçlık yenilmezlik serisi sona eren sarı-lacivertliler, 21. haftada Kasımpaşa ve UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova karşısında aldığı galibiyetlerle moral buldu.

Süper Lig'de bir maçı eksik Beşiktaş'ın bir puan önünde 49 puanla lider durumda bulunan Fenerbahçe, siyah-beyazlılarla gelecek hafta oynayacağı derbi öncesi Bursa'da kayıp yaşamak istemiyor. Ligde 25 puanla 13. sırada bulunan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Bursaspor ise Fenerbahçe karşısında alacağı 3 puanla üst sıralara tırmanmayı hedefliyor.

İki takım arasında ligin ilk yarısındaki maçı Fenerbahçe, Luis Nani ve Robin van Persie'nin golleriyle 2-1 kazanmıştı. Bursaspor'un golünü Necid atmıştı.

Fenerbahçe'de 3 eksik

Fenerbahçe, Bursaspor karşısına 3 oyuncusundan yoksun çıkacak.

Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Hasan Ali Kaldırım ile sakatlıkları bulunan Abdoulaye Ba ve Lazar Markovic, Bursa'da forma giyemeyecek.

Sakatlığı bulunan Raul Meireles'in durumu ise son çalışmanın ardından belli olacak.

94. randevu

Fenerbahçe ile Bursaspor, ligde yarın 94. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 93 maçtan 48'ini Fenerbahçe, 13'ünü Bursaspor kazandı, 32 maç berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe'nin ligde attığı 147 gole, Bursaspor 74 golle karşılık verdi.

Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı.