İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor'la oynanan maçta takımında 5 değişiklik yaptı.

Ülker Stadı'nda oynanan maçta Portekizli teknik adam, yoğun maç temposundan dolayı ilk 11'inde önemli değişikliklere gitti.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Braga karşısında kazandıkları maçın ilk 11'inde oynayan ve galibiyet golünü atan Mehmet Topal'ın yanı sıra Robin van Persie, Caner Erkin ve Ozan Tufan'ı yedek bırakan Pereira, sarı kart cezalısı Alper Potuk'u ise kadroya alamadı.

Bu oyuncuların yerine Michal Kadlec, Jose Fernandao, Hasan Ali Kaldırım, Diego Ribas ve Luis Nani oynadı.

Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel oynarken, savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Savunmanın önünde Kadlec ve Josef de Souza oynarken kanatlarda Nani ile Volkan Şen görev yaptı. Hücumcu orta saha olarak Diego Ribas sahada yer alırken ileri uçta Fernandao oynadı.

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Van Persie, Raul Meireles, Abdoulaye Ba ve Caner Erkin şans bekledi.


- Van Persie yedek kaldı


Sarı-lacivertlilerin Hollandalı futbolcusu Robin van Persie, Süper Lig'de iki maç sonra yedek kaldı.

En son Bursaspor'la deplasmanda oynanan 22. hafta maçında kulübede oturan Van Persie, Beşiktaş derbisiyle Akhisar Belediyespor karşılaşmasında ilk 11'de forma giymişti.

Van Persie, takımının oynadığı son iki Avrupa Ligi maçında da ilk 11'de yer almıştı.

Sarı-lacivertlilerin diğer golcüsü Jose Fernandao ise ligde iki maç sonra sahaya ilk 11'de çıktı.


- Nani ilk 11'e döndü


Fenerbahçe'nin Portekizli kanat oyuncusu Luis Nani, ligde 2 maç aradan sonra ilk 11'de oynadı.

Beşiktaş derbisinde yedek kalan, geçen hafta da sakatlığından dolayı Akhisar Belediyespor karşısında kadroya alınmayan Nani, Alper Potuk'un cezalı olmasıyla tekrar ilk 11'de şans buldu. Portekizli futbolcu hafta içinde Braga ile oynanan maçta da yedek kulübesinde oturmuştu.


- Gökhan Gönül yine yok


Fenerbahçe'nin milli sağ beki Gökhan Gönül, sakatlığını atlatamayınca Kayserispor karşısında kadroya giremedi.

Kaburgasında kırık bulunmasına rağmen Braga maçında kadroda yer alan Gökhan, bu maça yetişemedi. Gökhan'ın yerine geçen hafta Akhisar Belediyespor karşısında birer gol ve asistle oynayan Şener Özbayraklı görev aldı.

Öte yandan sarı-lacivertlilerde son haftaların formda ismi Alper Potuk sarı kart cezası nedeniyle takımını yalnız bıraktı. Uzun süredir sakatlığı bulunan Lazar Markovic de kadoda yer almadı.


- Kadlec ön liberoda


Fenerbahçe'nin Çek futbolcusu Michal Kadlec, Kayserispor karşısında ön liberoda görev aldı.

Sakatlığı bulunan ve Braga karşısında iğne tedavisiyle oynayan Mehmet Topal'ı riske etmeyerek kenarda oturtan Pereira, bu bölgede esas mevkisi sol bek ve stoper olan Çek futbolcuyu oynattı.

Kadlec, 21. haftadaki Kasımpaşa maçında da bu bölgede görev yapmıştı.



- Fenerbahçe geçen sezonu geçti


Fenerbahçe, bu sezon 47. resmi karşılaşmasına çıkarak şimdiden geçen sezon oynadığı resmi maç sayısını geride bıraktı.

Bu sezon 3 kulvarda yoluna devam eden tek takım olan sarı-lacivertliler, Kayserispor karşısında 47. sınavını verdi. Geçen yıl sadece ligde 34, kupada 11, TFF Süper Kupa'da ise 1 maç oynayan Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de 25, Avrupa'da 13, kupada ise 9 karşılaşmaya çıktı.


- Hakan Kutlu'nun ilk sınavı


Kayserispor'un yeni teknik direktörü Hakan Kutlu, takımıyla ilk sınavını Fenerbahçe karşısında verdi.

Tolunay Kafkas'tan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Kutlu, Kadıköy'de takımının başında sahada yer aldı.

Kutlu, takımının geçen hafta sahasında Gençlerbirliği'ne 2-0 kaybettiği maçın ilk 11'inde ise 3 değişiklik yaptı. Genç teknik adam Furkan Özçal ile sarı kart cezaları bulunan Mustafa Akbaş ve Marko Simic'in yerine Birol Parlak, Berkan Emir ve Cem Can'ı oynattı.

Kayserispor'un yedek kulübesinde ise 6 futbolcu bulundu.