İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, 20 günlük kritik süreçte hem lig liderliğini aldı hem de Avrupa ve Ziraat Türkiye Kupası'nda tur atladı.

Bu 3 haftalık periyotta UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turunda Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını 2-0 ve 1-1'lik skorlarla eleyerek son 16 turuna kalan sarı-lacivertliler, 3 gün sonra Süper Lig'deki derbide Beşiktaş'a 2-0 üstünlük sağlayarak maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

Derbi galibiyetinin hemen ardından Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Amed Sportif Faaliyetler'i evinde 3-1 yenerek yarı finale yükselen Fenerbahçe, 2 gün sonra 6 Mart'taki lig mücadelesinde bu kez Akhisar Belediyespor'u 3-0 mağlup ederek taraftarlarına yeni bir sevinç daha yaşattı.

-Üç kulvarda da ilerliyor

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kalan ve Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselen Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de de şampiyonluk mücadelesinde emin adımlarla ilerliyor.

UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki başarılı sonuçların ardından lig mücadelesine dönen sarı-lacivertli ekip, iki kritik karşılaşmayı kazanarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Süper Lig'de geçen hafta şampiyonluk mücadelesi yaptığı Beşiktaş'ı sahasında 2-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe, 24. haftada ise deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 3-0'lık skorla geçerek zirvedeki yerini korudu.

Muhabir: Ercan Doğan