İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Medicana Sivasspor karşısında takımını iki değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Ülker Stadı'nda oynanan maçta Pereira, son Gençlerbirliği karşılaşmasına göre iki zorunlu değişikliğe gitti. Sarı-lacivertlilerde Gençlerbirliği maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Luis Nani ile Jose Fernandao'nun yerine Volkan Şen ve Robin van Persie ilk 11'de başladı.

Sarı-lacivertlilerin kalesini Volkan Demirel korurken, savunma dörtlüsü Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Savunmanın önünde Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisinden vazgeçmeyen Portekizli teknik adam, kanatlarda Volkan Şen ile Lazar Markovic'e şans verdi. Fenerbahçe'de forvet arkasında Diego Ribas oynarken, ileri uçta Robin van Persie görev aldı.

 

- Volkan Şen ilk kez 11'de

 

Fenerbahçe'nin sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Volkan Şen, ligde ilk kez 11'de forma giyme şansı buldu.

Nani ve Alper Potuk'un yokluğunda Pereria, Volkan'a ilk 11'de forma verdi. Fenerbahçe formasıyla bu sezon ligde 8 maçta sonradan oyuna giren Volkan Şen, Medicana Sivasspor karşısında maça ilk 11'de başladı.

 

- Fenerbahçe'de 5 eksik

 

Fenerbahçe, Medicana Sivasspor karşısına 5 futbolcusundan yoksun çıktı.

Sarı-lacivertlilerde cezalı Nani ve Fernandao'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Raul Meireles, Alper Potuk ve kaleci Ertuğrul Taşkıran, Sivas temsilcisi karşısında kadroda yer almadı.

Fenerbahçe'de bu isimlerin dışında Pereira, Michal Kadlec ile genç oyuncuları Uygar Mert Zeybek ve Hakan Çinemre'yi kadroya dahil etmedi.

 

- Kulübede forvet yok

 

Sarı-lacivertlilerde yedek kulübesinde mevkisi forvet olan hiçbir oyuncu yer almadı.

Fernandao'nun cezalı olmasıyla sadece elinde forvet oyuncusu olarak Van Persie kalan Pereira, yedek kulübesinde Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Şener Özbayraklı, Ramazan Civelek, Mehmet Topuz, Abdoulaye Ba ve Caner Erkin'i oturttu.

Sarı-lacivertlilerin tecrübeli ismi Mehmet Topuz ise 6 maç sonra 18 kişilik kadroya dahil edildi. Bu sezon üçüncü kez kadroya giren Mehmet, sadece 2 dakika süre alabildi.

 

- Taraftarlar ilgi gösterdi

 

Fenerbahçeli taraftarlar, Medicana Sivasspor karşılaşmasına ilgi gösterdi.

Kale arkası tribünlerinin tamamına yakını dolarken, maraton ve Fenerium tribünlerinde az da olsa boşluklar oluştu. Karşılaşmayı 20 kadar Sivassporlu taraftar da kendileri için ayrılan tribünden takip etti.

Öte yandan 2011-2012'nin tamamında ve 2012-2013 sezonunun ikinci yarısında Fenerbahçe forması giyen İsviçreli futbolcu Reto Ziegler de karşılaşmayı tribünden izledi.

 

- Kadıköy'de özel konuk

 

Doğuştan bedensel ve konuşma engelli olan ve sadece iki parmağını kullanarak çalabildiği piyanoda taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin 100. yıl marşını başarıyla çalan 20 yaşındaki Erdinç Yılmaz, Kadıköy'deki maçı tribünden seyretti.

Anadolu Ajansı'nın yaptığı haberlerle dikkati çeken Erdinç Yılmaz'ı, Fenerbahçe Kulübünün eski yöneticilerinden Saadettin Saran, Medicana Sivasspor'la oynanan maça davet etti. Saran'ın daveti üzerine Ordu'dan babası ve kardeşiyle İstanbul'a gelen Yılmaz, karşılaşmayı stattan takip etti.

 

- Medicana Sivasspor'da tek değişiklik

 

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, geçen hafta oynadıkları Kayserispor maçının ilk 11'inden tek değişiklik yaptı.

Gençlerbirliği maçında sarı kart cezası nedeniyle oynayamayan Aatif Chahechouhe, Yekta Kurtuluş'un yerine ilk 11'de forma giydi.

Buruk takımını Setkus, Cicinho, Boye, İbrahim Öztürk, Erkan Kaş, Kone, Yiğit İncedemir, Burhan Eşer, Chahechouhe, Beykan Şimşek ve Eneramo ilk 11'iyle sahaya sürdü.