Fenerbahçe, ligin geride kalan 10 haftasında topladığı 20 puanın 12’sini son 10 dakikada bulduğu gollerle kazandı.

Spor Toto Süper Lig’in ilk 10 haftalık periyodunda topladığı 20 puanla Beşiktaş ile birlikte zirvede yer alan Fenerbahçe’nin ilginç bir istatistiği göze çarptı. Sarı-lacivertli ekip, topladığı 20 puanın 12’sini mücadelenin son bölümlerinde bulduğu gollerle kazandı.

SON 10 DAKİKADA GÜLÜYOR

Ligin ilk haftasında kendi evinde Kardemir Karabükspor ile karşılaşan Fenerbahçe, 81. dakikada Webo’nun attığı golle mücadeleden 3 puan ile ayrıldı. Gaziantepspor karşılaşmasında ise ilk yarıda aradığı golü bir türlü bulamayan sarı-lacivertli ekip, 81. dakikada Emre Belözoğlu’nun penaltı golü ile sahadan 1-0 galip ayrıldı. Fenerbahçe, ligin 7. haftasında kendi evinde Gençlerbirliği’ni 86. dakikada Kuyt’ın penaltıdan attığı gol ile mağlup ederken, 9. haftada ise yine taraftarı önünde ağırladığı Çaykur Rizespor’u 80. dakikada Webo’nun attığı gol ile mağlup etmeyi başardı.

EN ÇOK ŞANS MEHMET TOPAL’A

Öte yandan teknik direktör İsmail Kartal’ın geride kalan 10 haftalık periyotta en çok forma şansı verdiği isim Mehmet Topal oldu. Tecrübeli oyuncu, 10 maçta toplam 900 dakika sahada kalarak sarı-lacivertli takımın en çok forma şansı bulan ismi oldu. Yıldız oyuncuyu 891 dakika ile Gökhan Gönül takip etti. Sezon başından beri sakatlığından bir türlü kurtulamayan Egemen Korkmaz maç kadrosunda hiç yer almazken; Erten Arsu, Serdar Kesimal ve Hakan Cinemre maç kadrosunda yer almalarına rağmen İsmail Kartal’dan görev alamayan isimler oldu.