Fenerbahçe’nin Yakın Geleceği Platformu, sarı-lacivertli kulübün Mayıs ayında yaptığı kongrede tüzükte yapılan bazı değişiklikler ve ’Hedef 1 Milyon Üye’ projesi nedeniyle açıklama yaptı.

Fenerbahçe’in Yakın Geleceği Platformu yaptığı yazılı açıklamada, "Bildiğiniz üzere geçen Mayıs ayında tüzüğümüzün bazı maddelerinde değişiklik yapılmıştır. Bunlara olan itirazlarımızı siz değerli taraftar ve üyelerimize gerek yazılı ve görsel medya yolu ile gerek sosyal medya ve sms’ler vasıtası ile iletmiş, konu ile alakalı uyarılarımızı sıralayarak, büyük ve tarihi bir yanlıştan dönülmesini önemle talep etmiştik. Ancak ne yazık ki, kulübümüze bugün de halen hakim olan zihniyet tarafından bunlar görmezden gelinerek; oy kullanma hakkı bulunan 16 bin kongre üyemizin sadece 900’ünün katıldığı çok düşük katılımlı bir kongre ile tüzük değişikliği hayata geçirilmiş ve tarihi bir fırsat kişilerin şahsi hırs ve ikballeri uğruna ne yazık ki insafsızca heba edilmiştir. Yeni tüzük için sıkça kullanılan argümanlardan olan; çağdaş, demokrat, çoğulcu, katılımcı tarzındaki argümanlar tamamen bir aldatmaca ve kandırmacadan ibarettir. Bizler bunların karşısına pek ala baskıcı, faşizan, antidemokratik, sağ gösterip sol vuran, içi boş benzetmesini sayısız örnek ve belge ile de koyabiliriz. Önce üyelerin akabinde de kulübümüze gönül vermiş milyonlarca insanın duyguları çeşitli algı oyunları ve süslü cümleler ile sömürülmektedir. Şöyle ki; çağdaşlıktan ve demokrasiden söz eden hangi tüzük, kulübünün kurullarını, yetkilerini yönetime devir ederek, ihraç mekanizmasını tek elde toplayarak kolaylaştır. Aksine kurullara daha geniş yetki verilip üyelerin ihracı zorlaştırılmalı ve malum kişilerin iki dudağı arasından çekip alınmalı idi. Çağdaşlık ve demokrasiden söz edenlere yanıt; çok kısa süre içinde istifa eden genel sekreter Talat Yılmaz, CEO Hasan Yılmaz ve 2. başkan Abdullah Kiğılı’nın verdikleri, ince ayrılık mesajları ile en güzel yanıt ve işaretleri camiamıza verilmiştir" denildi.

"KANDIRMA VE ALDATMA STRATEJİSİ GÜDÜLMEMİŞ MİDİR?"

Malum kişilerin eleştiri ve tenkite ne kadar kapalı olduğu milyonlarca insanın malumu olduğu ifade edilerek, açıklamaya şöyle devam edildi:

"Bir yandan, çağdaşım, demokratım diyerek ihraç edilen üyelere 2013 Haziran ayında, bize şu süreçte destek olun akabinde biz de ’bir af çıkaralım, camiayı barıştıralım’ demek sureti ile kandırma ve aldatma stratejisi güdülmemiş midir? Çağdaşlıktan ve demokrasiden söz eden hangi tüzükte, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde yargılanan ve suçu kesinleşen bazı birey ve üyelerinin mevcut üyeliklerini; sakıncalı ve geçersiz olmaktan kurtaran, olmazsa olmaz maddeleri ortadan kaldıran hükümler olduğu düşünülebilir? Kısacası; pek çok konuda sabıkalı, geçmiş yönetim tarzı belli, yönetimdeki kendi çalışma arkadaşları tarafından tenkit edilen kişilerin süslü, kulağa hoş gelen cümleler ile ortaya çıkmaları kendi yandaşlarında yankı ve destek bulabilir ama geniş halk kitlelerin görüş ve kanaati artık değişmez ve sabittir. Bu kulağa hoş gelen argümanların arkasındaki asıl zihniyetin ve kirli fikirlerin gizlenmekte olduğu, artık sadece bir kuşku değil geçmiş 16 yılın icraatlarında ortada ve belgeli olan ve artık hemen tüm sporseverlerin kanıksadığı ortak görüştür."

"BİR MİLYON ÜYE PROJESİ İLE TARAFTAR ADETA MÜŞTERİ OLARAK KONUMLANDIRILMAKTADIR"

Açıklamada 1 Milyon Üye projesine de değinerek, şu ifadelere yer verildi:

"1 Milyon Üye projesi ile taraftar adeta müşteri olarak konumlandırılmaktadır. Fenerbahçeli olmak, 2 bin TL vermek şartına bağlanmak istenmektedir. Bu hayali projeden gelecek kaynakların, tamamen kişisel çıkar ve fahiş yönetim hatalarının pansuman edilmesinde, tahtın güçlendirilip korunmasında kullanılmak istendiği artık açıkça bellidir. Özetle, kurulan ince ayarlı çarkın dişlileri; Fenerbahçe’ye değil tamamen ve direk bireye ve yaptıkları yanlışlara hizmet etmektedir. Kulübünü seven, sorgulama yapma ve idrak yeteneğine sahip her birey sözde egemen güçlerden korunma sloganı altında lanse edilen ve propagandası yapılan patenti ve maksadı belli bu projenin aslında kulübünün armasına leke sürmekten çekinmeyenlerin ona sarılarak kendilerini kurtarmak uğruna ürettikleri bir büyük asparagas olduğunu kolayca fark etmektedir. Bugün bağımsızlık vurgusu yapanlar, insanları Fenerbahçe Kulübü’nün egemen güçlerin eline geçmesi ile korkutanlar, kulübün tam 16 yıldır hangi zihniyet ve hangi hegemonya altında yönetildiğini bilmiyor ve görmüyorlar mı? 16 yılda ödenen ağır bedeller yetmezmiş gibi, taraftarlara yeni bedeller ödetilecek, kişisel bilgileri malum bankaya iletme sureti ile mahremiyetine dahi göz dikilecek, buna karşın oy hakki dahi verilmeyerek sırtı sıvazlanıp teselli eden bir gözü dönmüşlük sahneye konacaktır. Endüstriyel futbol sektörü içinde ’baronlara boyun eğmemek’ cümlesini kullananları; değiştirilen tüzüğü okumalarını sonra da ivedilikle aynanın karşısına geçmeye davet ediyoruz. Tarih bu aldatmaca ve sömürülerin hesabını er geç soracaktır. Fenerbahçeliler kulüplerine, bugünkü sahte kahramanların samimiyetsiz, gerçeklerden uzak içi boş vaatler ile dolu söylem ve eylemlerine; kendilerine yakışır şekilde özde sahip çıkarak büyük bir ders verecektir."