Ligin 13. haftasında sahasında Sivasspor’u 4-1’lik skorla geçerek, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe’de atılan 21 golün 17’sini yabancı oyuncular kaydetti.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasının açılış karşılaşmasında Fenerbahçe, sahasında Sivasspor’u konuk etti. Mücadeleden Bekir, Sow (2) ve Kuyt’ın golleriyle 4-1 galip ayrılan sarı-lacivertli ekip, puanını 27’ye yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Ligin geride kalan haftalarında rakip fileleri 21 kez havalandıran İsmail Kartal’ın öğrencileri, kalesinde ise 13 gole engel olamadı.

YABANCI OYUNCULARDAN 17 GOL

Sarı-lacivertlilerin geride kalan 13 haftada attığı 21 golün 17’si yabancı oyunculardan geldi. Senegalli futbolcu Moussa Sow, attığı 6 golle takımına en çok katkı sağlayan isim olurken, golcü oyuncuyu 4 golle Webo izledi. Sarı-lacivertlilerde Kuyt 3, Emenike 2, Meireles ve Kadlec ise 1’er golle skora katkı sağlayan yabancı oyuncular oldu. Yerli oyunculardan ise Emre Belözoğlu 2, Alper Potuk ve Bekir İrtegün ise 1’er kez gol sevinci yaşadı.

9 FARKLI OYUNCU GOL SEVİNCİ YAŞADI

Öte yandan sarı-lacivertlilerin bu sezonki 21 golünü 9 farklı oyuncu kaydetti. Sow, Webo, Kuyt, Emenike, Meireles, Kadlec, Emre, Alper ve Bekir gol sevinci yaşayan isimler oldu.