İSTANBUL (AA) - Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), Türk hakem Emin Moğulkoç'u 4-9 Temmuz tarihlerinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları Elemeleri, Yener Yılmaz'ı ise 22 Haziran-3 Temmuz tarihlerinde İspanya'nın Zaragoza kentinde yapılacak 17 Yaş Altı Erkekler ve Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda görevlendirildi.

Türkiye Basketbol Federasyonundan (TBF) yapılan açıklamaya göre son dönemde Avrupa şampiyonalarında sürekli görev verilen Moğulkoç, Rio Olimpiyatları'na katılacak son 3 takımın belirleneceği, İtalya, Filipinler ve Sırbistan'da düzenlenecek eleme grubu müsabakalarının Belgrad ayağında düdük çalacak.

Geçen sene Rusya’da düzenlenen 2015 FIBA Dünya Kadınlar 19 Yaş Altı Şampiyonası'nda görev yapan Yener Yılmaz ise, on altışar erkek ve kadın takımının katılacağı 17 Yaş Altı Erkekler ve Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda görev yapacak.

Emin Moğulkoç, görevlendirmeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu görev benim için olduğu kadar Türk basketbol hakemliği için de önemli bir gurur. Olimpiyatların bir parçası olmak her sporcunun ve her hakemin hayalidir. Bunun gerçek olmasının mutluluğunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Yener Yılmaz ise "Dünya şampiyonalarında görev yapmak oldukça ayrıcalıklı ve güzel. Bu nedenle yapılan görevlendirme beni çok mutlu etti. Ülkemizi bu tip büyük organizasyonlarda en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Emrah Oktay