Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün il spor merkezleri kapsamında açtığı yüzme kurslarına ilgi yoğun bir şekilde devam ediyor. Karaman Fikret Ünlü yüzme havuzuna kayıt yaptıran beş yüzden fazla öğrenci alanında uzman yüzme antrenörleri Aziz Hopyar, Merve Çelik ve Yasemin Mortaş nezaretinde yüzme öğreniyorlar. Suyla daha ilk defa tanışan genç kursiyerler aldıkları eğitimler sonunda yüzmenin tüm inceliklerini öğrenerek iddialı birer sporcu haline geliyor.

Hedeflerinin miniklere ve gençlere yaz tatilinde sosyal aktivite imkanı sunmak ve yüzme öğrenmelerini sağlamak olduğunu belirten Hopyar,” Yüzme ile yeni tanışan minik öğrencilere ilk aşamada yüzmenin temel teknik eğitimleri öğretilerek suya alışmalarını ve sevmelerini sağlıyoruz. Daha sonraki aşamalarda ise serbest, sırtüstü, kelebek gibi faklı yüzme tekniklerini öğreterek kurs bitiminde tüm kursiyerlerimizin yüzmeyi tam anlamıyla öğrenmelerini sağlıyoruz” dedi.

Karamanlı gençlerin tatillerini eğlenerek ve öğrenerek geçirdiğini ifade eden Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” İl Spor Merkezleri kapsamında açtığımız yüzme kurslarımız bu yılda üç yüzme antrenörümüzeşliğinde devam ediyor.Belki ilk defa suyla tanışan çocuklarımız burada hem yüzmeyi öğreniyor hem de hoşça vakit geçirerek eğleniyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için yaz tatili boyunca yüzme kursunun yanında birçok spor branşında kurslar açarak çocuklarımız gelişimlerine katkıda bulunmaya çalıştık. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimlerini sağlamak, onları kötü alışkanlıklardan ve günümüzün en büyük tehlikesi olan obeziteden uzak tutarak boş zamanlarını sportif faaliyetlerle geçirebilmeleri için çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.