İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'de maç fazlasıyla lider durumda bulunan Fenerbahçe, 25. hafta mücadelesinde yarın Kayserispor'u konuk edecek.

Ligin yanı sıra UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna devam eden sarı-lacivertli takım, sarı-kırmızılı rakibini de mağlup ederek hem galibiyet serisini sürdürmeyi hem de lider kalmayı hedefliyor.

Fenerbahçe ile Kayserispor arasındaki karşılaşma, yarın saat 19.00'da Ülker Stadı'nda oynanacak. Karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.


- Takım olarak formda


Bu sezon 3 kupada da iddialı durumda bulunan sarı-lacivertli ekip, takım olarak formda bir görüntü ortaya koyuyor.

Süper Lig'deki derbi maçında Beşiktaş'ı sahasında 2-0 yenen ve geçen hafta da Akhisar Belediyespor'u 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Amed Sportif Faaliyetleri'i 3-1 yenerek yarı finale yükseldi. Sarı-lacivertli ekip, son olarak UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Portekiz temsilcisi Braga'ya 1-0 üstünlük sağladı.

Üç organizasyonda da iddiasını sürdürmek adına 4 kritik maça çıkan Fenerbahçe, bu süreçte iyi savunma yaparken, hücumda da etkili oldu. Sarı-lacivertli ekip, son 4 maçta 9 gol atarken sadece 1 gol yedi.

Fenerbahçe, 4 maçta da her hattından gol desteği aldı. Fernandao ve Nani gibi hücum oyuncuları, son 4 karşılaşmada ikişer kez rakip fileleri havalandırırken, orta saha oyuncularından Volkan Şen 2, Mehmet Topal ve Mehmet Topuz da birer kez gol sevinci yaşadı. Savunmada görev yapan Şener Özbayraklı ise bir gol kaydetti.


- Bruno Alves ve Caner Erkin'in cezası bitti



Fenerbahçe'de Beşiktaş karşısında sarı kart gören ve Akhisar Belediyespor maçında cezaları nedeniyle forma giyemeyen Bruno Alves ile Caner Erkin, cezalarını tamamladı.

Her iki oyuncu, teknik direktör Vitor Pereira'nın görev vermesi halinde yarınki karşılaşmada forma giyebilecek.


- Alper Potuk cezalı


Sarı-lacivertli ekibin orta saha oyuncusu Alper Potuk, sarı kart cezası nedeniyle Kayserispor karşısında takımını yalnız bırakacak.

Bu sezon 2 Akhisar Belediyespor maçının yanı sıra Gaziantepspor ve Kayserispor karşılaşmalarında sarı kart gören Alper, Kayserispor maçı öncesi cezalı duruma düştü.


- Derbi öncesi 2 oyuncu sarı kart sınırında


Fenerbahçe'de, Galatasaray ile oynanacak derbi maç öncesi 2 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.

Sarı-lacivertli takımda kaleci Volkan Demirel, bu sezon şu ana dek yedi kez kart gördü. Tecrübeli kaleci, Kayserispor maçında da kart gördüğü takdirde cezalı duruma düşecek.

Ligin ilk yarısında Galatasaray ile oynanan maçta takımının golünü atan Diego da Volkan gibi bu sezon yedi kez sarı kart gördü. Bu oyuncu da yarın kart görürse cezalı olacak.

- Sakat oyuncular


Sarı-lacivertli ekipte üç oyuncunun sakatlığı bulunuyor.

Uzun süredir sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan Lazar Markovic'in yanı sıra Diego Ribas ve Gökhan Gönül, takımdan ayrı özel program dahilinde çalışmalarını sürdürüyor.

Ağrıları bulunan Diego'nun Kayserispor karşısında forma giyebileceği öğrenildi.

Teknik direktör Pereira'nın, Kayserispor maçında kaleyi yine Volkan Demirel'e teslim etmesi bekleniyor. Gökhan Gönül'ün yokluğunda son maçlarda olduğu gibi Şener Özbayraklı, savunmanın sağında görev alacak. Cezasını bitiren Alves'in, Kjaer ile defansın göbeğinde yer alacağı Fenerbahçe'de solda ise Caner Erkin forma giyecek.

Mehmet Topal ile Josef de Souza'nın savunmaya dönük orta sahada oynayacağı sarı-lacivertli takımda Pereira'nın orta sahada Volkan Şen, Ozan Tufan ve Nani'ye görev vermesi bekleniyor. Fenerbahçe'de forvette ise son karşılaşmalarda olduğu gibi Robin van Persie görev alacak.