Karaman’da, okul sporları faaliyetleri kapsamında 12 okuldan yaklaşık 120 sporcunun katılımı başlayan okullararası yıldızlar futsal(kız-erkek) il birinciliği müsabakaları Yunus Emre Spor Salonu’nda oynanan final karşılaşmalarının ardından sona erdi.

Yunus Emre Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakalar bir birinden çekişmeli maçlara ev sahipliği yaptı. Kızlar ve erkekler kategorisinde toplam 12 takımın mücadelesine sahne olan futsal müsabakalarında il birinciliği mücadelesi veren takımların ortaya koyduğu performans maçları izlemeye gelen sporseverlerce ayakta alkış aldı. Özellikle yarı final ve final maçlarında ortaya konulan futbol müsabakalara renk katarken, sporcuların geliştirdiği ataklarda attıkları bir birinden enfes goller tribünleri ayağa kaldırmasını bildi.

7 gün boyunca devam müsabakalar sonunda erkeklerde Zübeyde Hanım Ortaokulu, kızlarda ise Yunus Emre Ortaokulu şampiyonluk ipini göğüsleyen takımlar oldu. 2016-2017 sezonunda kategorilerinde dereceye giren Zübeyde Hanım ve Yunus Emre Ortaokulu ileri bir tarihte yapılacak olan grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı elde etti.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Aydın Kaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal, Okul Sporları İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan, Zübeyde Hanım Ortaokulu Müdürü Yüksel Sağlam ve Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Bağırgan tarafında takdim edildi.

Müsabakalar sonunda oluşan genel sıralamada ise;

Erkeklerde

  1. Zübeyde Hanım Ortaokulu
  2. Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu
  3. Özel Başarı Ortaokulu
  4. İstiklal Ortaokulu

Kızlarda

  1. Yunus Emre Ortaokulu
  2. Mumine Hatun Ortaokulu
  3. İmaret Ortaokulu