Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında deplasmanda Gaziantepspor’u son dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan ev sahibi ekibin teknik direktörü Okan Buruk, "Maça iyi başladık. İlk yarıda genel anlamda topa sahip olan, pozisyona giren ve şut atan, çok sayıda şut attık, çok sayıda pozisyona girdik. Maç bize bakıyordu. İkinci yarıya da kötü başlamadık. 60-65’ten sonra biraz daha öne çıkarken zorlandık. Doğru çıkamadık. Doğru zamanlamalı pasları oynayamadık. Bunlar da kalemizde tehlike oluşmasına yol açtı. Ama maçın gidişatı içinde belki doğru çıksak, ön bölüme doğru paslarla çıksak, maçı da kazanabilirdik. Maç biraz bize bakıyordu bu anlamda. Ama rakibinizin de son kozlarını oynaması, 2 forvete dönmeleri özellikle onlara atılan toplardan sonra o bölgeye destek vermeleri zaman zaman bizi zorladı" dedi.

Buruk, mağlubiyet golünün son dakikada gelmesine çok üzüldüklerini ifade ederek, "Beklemediğimiz bir mağlubiyetti. Bu anlamda tabii ki çok üzgünüz. Özellikle golün son dakikada gelmesi daha çok yaralıyor insanı. Çok büyük bir emek verdik. Bu emeğin karşılığını alamadık. Bu bizi üzüyor. Son dakikadaki faul pozisyonunda da kesinlikle faul olduğuna inanmıyorum. Hatta kenardaki yardımcı hakem Suat Arslanboğa da ‘faul değil’ diye orta hakeme seslendi ama yine de faul çalındı. Böyle ufak hatalar gelip kalemizde gol oluyor. Mağlubiyet bu nedenlerden dolayı olunca da daha çok üzülüyoruz. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Onlar için de hayırlısı olsun 3 puan" şeklinde konuştu.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Claudio Andre Taffarel ise, zor bir mücadeleden iyi bir sonuçla ayrıldıklarını belirterek, "Çok zor bir maçın bizi beklediğini biliyorduk. Çünkü Okan Buruk gibi çok kaliteli bir hocanın yönettiği bir Gaziantep takımı var. O yüzden bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Gerçekten çok özverili, çok iyi mücadele ettiler. Aslında bakıldığı zaman 5 aydır Prandelli ile beraber çalışan bir takım ile bugünkü Galatasaray takımı aynı takım. Yarın da aynı Galatasaray takımı olacak. Belki bugün oyuncuların anladığı artık onların da davranışlarını değiştirmeleri, sahaya pozitif bir şekilde yansıtmaları. Bu sorumluluğu almaları gerekiyordu. Bugün de hepsi o sorumluluğu aldı. Çünkü sadece eksik olan oydu. Saha içindeki oyuna yaklaşımımızda bir eksiklik vardı ama bugün o eksikliği de giderdik. Bugün herkes birbiri için mücadele etti, koştu ve gerçekten bütün oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.