Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Gençlerbirliği, kendi evinde Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte sarı-kırmızılı ekip 4 haftalık galibiyet serisini sürdüremedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktör Yardımcısı Naci Şensoy, bugün 2 puan kaybettiklerini ifade ederek, "Son 3 maçımızda ligde ve kupada toplam 5 maçta mağlubiyetimiz yoktu. 3 galibiyet 2 beraberlik dolaysıyla yükselen bir performans trendimiz vardı. Takım olarak 3 aydır takımın başındayız. İrfan hocanın önderliğinde ilk önce sosyal bir birlikteliği gerçekleştirmemiz gerekiyordu. Birbirimizi çok daha iyi tanımamız gerekiyordu. O sosyal birlikteliği görev birlikteliğimize dönüştürdüğümüz zaman başarıların ve sonuçların geleceğini biliyorduk. Tek üzülecek bir olay var son bir maç Mersin İdmanyurdu ondan sonra devreye giriliyor. Bu performans trendimizi keşke ilerletseydik lig devam etseydi. İyi sonuçlar alalım biz aynı yoldan devam edeceğiz. Bugün 2 puan kaybettik” dedi.

2 puan kaybeden tarafın Gençlerbirliği olduğunu söyleyen Şensoy, şunları aktardı:

“Galatasaray’dan 1-0 ilk yarı geri düşmemize rağmen yine oyun kontrolü ve pozisyon üreten Gençlerbirliği’nin 3-4 tane gol pozisyonu vardı. Galatasaray ciddi bir gol pozisyonu üretemedi. İşte büyük takımın özelliği de bu. Karaktersel özelliği en ufak bir hatanı korner kullanırken kontra ataktan gol yedik. Ancak çok akılcı futbol oynadık. Hiç devre arası şüpheye düşmedik. Gereken uyarıları yaptık. Ciddi bir şekilde oyun kontrolümüzü elimizde tutarak sürekli oyunu elimizde tutarak gol pozisyonu aradık ve nitekim de golü bulduk. 2 puanı biri kaybettiyse bu da Gençlerbirliği’dir.”

Sadece 19 Mayıs Stadı’nın zemininde bir problem olmadığını, Türkiye’deki diğer statların da genel bir sorunu olduğunu belirten Şensoy, şöyle devam etti:

“Çoğu sahalarda maalesef özen gösterilmiyor. Aslında çok büyük bir etkendir. Kaliteli bir futbol istiyorsanız zemin de uluslararası standartlarda olması lazımdır. Barcelona’nın da pas alışverişine, onlar da bu sahalara gelse o kaliteyi gösteremezler. Bu Türkiye’nin problemidir. Yetkilere iletilirse olumlu olur.”

GALATASARAY CEPHESİ

İyi bir takıma karşı kötü bir zeminde oynadıklarını ifade eden Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Sadece mücadele vardı, oyunu kurgulayamadık. Maçı uzun süre önde götürdük, ama bizim açımızdan baktığımızda kötü bir gol yedik. Sonrasında iki takım da pozisyonları gole çeviremedi. Beşiktaş maçı var önümüzde, ona hazırlanacağız” dedi.

Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

“Tabii ki oyuncular bizim için çok kıymetli, ancak bu zeminde o arkadaşlar da bir şey veremeyebilirdi. Mutlaka onlar da olsa, elimiz daha güçlü olurdu. Elbette onların eksikliğini hissettik, ancak oynayan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ben belki oyuncu değişikliğinde geç kalmış olabilirim. İki forvetten birini daha erken çıkarıp, orta sahayı güçlendirebilirdim. Fakat gol yedik.”

Gençlerbirliği karşısında pozisyon üretemedikleri ifade eden Hamzaoğlu, “Gençlerbirliği iyi bir takım. Takım olarak iyi oynuyorlar. Bugün onlara karşı kazanmaya çalıştık. Ama bunu çok fazla değerlendiremedik. Çok fazla pozisyon üretemedik. Ben oyuncularımın performansından memnunum. 1-1 bitmesinin sebebi ben kendim bir özeleştiri yapmak istersem; belki Umut ya da Burak’tan birini daha erken çıkartıp orta sahayı güçlendirebilirdim. Belki bunda biraz geç kalmış olabilirim. Gençlerbirliği’ni tebrik ederim" şeklinde konuştu.

Sneijder ve Chedjou ile ilgili sorulan soruya ise Hamzaoğlu, "Sneijder ilgili bir sorunumuz yok. Ayağında bir şişme oldu. Ödem oldu. Doktorlarımız bir iğne yaptı. Tedavi amaçlı dinlenmesi gerekiyor. O şişliğin geçmesi için oynatmadık. Chedjou, aynı şekilde dinlendirdik. Onun da dizinde bir ödem bulunuyor" cevabını verdi.