İSTANBUL (AA) - Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 19. hafta maçında yarın deplasmanda Eskişehirspor'la karşı karşıya gelecek.

Ligdeki son maçında Bursaspor'la 2-2 berabere kalan ve 42 puanla haftaya lider gider Fenerbahçe'nin 3 puan gerisine düşen sarı-kırmızılılar, sarı-lacivertli takımın Trabzonspor'la yenişememesinin ardından farkı azaltmak için bir fırsat yakalamış oldu.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi hakem Halis Özkahya yönetecek. Ev sahibi ekibin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan aldığı tribün kapama cezası nedeniyle, taraftarları stadın tamamını dolduramayacak.

 

- Burak Yılmaz dönüyor

 

Galatasaray'ın devre arası hazırlık kampında geçirdiği sakatlığın ardından, 17. haftadaki Çaykur Rizespor müsabakasında ağrılarının tekrarlaması nedeniyle 3 dakika sahada kalabilen Burak, Eskişehirspor karşısında sahadaki yerini alabilecek.

Çalışmalarını takımla sürdüren ve herhangi bir probleminin kalmadığı bildirilen Burak'ın, Eskişehirspor karşısında yeniden formasına kavuşması bekleniyor.

Sarı kart cezalısı olması nedeniyle Bursaspor maçında oynayamayan Selçuk İnan da bir maçlık aranın ardından takıma dahil olacak.

Eskişehirspor maçı öncesi Galatasaray'da Semih Kaya, Hamit Altıntop ve Sabri Sarıoğlu'nun sakatlıkları sürüyor.

 

- Ceza sınırında 3 futbolcu

 

Sarı-kırmızılı ekipte 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sakatlığı nedeniyle yarın forma giyemeyecek Semih Kaya ile birlikte, Burak Yılmaz ve Yekta Kurtuluş'un sezonun geride kalan bölümünde üçer sarı kartı bulunurken, yarın tekrar sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecekler.

 

- Bu sezon 4. kez

 

Galatasaray ile Eskişehirspor'un yarın yapacağı maç, bu sezonki 4. randevuları olacak.

Ligin ilk yarısında İstanbul'da yapılan müsabaka 0-0 tamamlanırken, ardından iki takımın Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'ndaki eşleşmesinde, İstanbul'daki maçı Galatasaray 4-2, Eskişehir'deki maçı ise Eskişehirspor 1-0 kazandı.   

 

- Eskişehirspor ligde 3 maçtır kazanamıyor

 

Taraftarı önünde yarın Galatasaray'la karşı karşıya gelecek Eskişehirspor, ligdeki son 3 maçında galibiyet alamadı.

Son galibiyetini, 15. hafta müsabakasında Trabzonspor'u deplasmanda 4-1 yenerek elde eden kırmızı-siyahlılar, ardından kendi evinde Gaziantepspor'a 3-1 yenilip, deplasmanda Akhisar Belediyespor'la 2-2 berabere kaldı ve Torku Konyaspor'a 1-0 mağlup oldu.