Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Royal Halı Gaziantep maçına ilişkin yaptığı açıklamada, "Ligin tehlikeli ve sürpriz sonuçlara imza atan takımını yenmemiz bizim açımızdan pozitif oldu" dedi.

Türkiye Basketbol Ligi’nin 9. haftasında Galatasaray Liv Hospital sahasında ağırladığı Royal Halı Gaziantep Belediyespor’u 80-74 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan sarı-kırmızılıların koçu Ergin Ataman, "Şampiyonluk yolundaki rakiplerimizin puan kaybettiği bir haftada, zor da olsa Gaziantep gibi ligin tehlikeli ve sürpriz sonuçlara imza atan bir takımını yenmemiz, bizim açımızdan çok pozitif. Cuma akşamki olağanüstü mücadeledeki kaybımız, bizi hem fizik hem mental olarak oldukça yordu. Ancak bugün maçın ilk 25 dakikasında çok iyi basketbol oynadık. Fakat daha sonra yorgunluk ve dar rotasyon sebebiyle duraksadık. Orada da Williams ve Higgins’in attığı 3 sayılık basketlerle maçın temposunu onlara verdik" dedi.

Yeni transfer Young’ın performansını da değerlendiren Ataman, "Young’ın vereceği katkı çok önemliydi. Kalitesini biliyorduk ama takıma uyumu önemliydi. Doğru iş yaptığımızı ve aradığımız tarzda bir oyuncuyu takıma dahil ettiğimizi gördük" şeklinde konuştu.

Royal Halı Gaziantep Yardımcı Antrenörü Stefanos Dedas ise, "Maç sonundaki hatalarımız sonucu belirledi. Maçın sonunda 6 sayı öndeyken, basit hatalarla maçı kaybettik. Dışarıdan kazanmaya korktuk gibi gözüktük. Önümüzdeki hafta oynayacağımız maçı mutlaka kazanmamız gerekiyor" diye konuştu.