Galatasarsay Liv Hospital, Turkısh Airlines Euroleague D grubu 2. maçında kendi evinde konuk ettiği İspanyol takımı Valencia Basket’i 71-64 mağlup etti ve Euroleague’te ilk galibiyetini almayı başardı.

Abdi İpekçi Arena’da oynan maçın ardından düzenlene basın toplantısında konuşan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, her açıdan sıkıntılı günler geçirdiklerini belirterek, “2 tane oyuncumuz Ender ve Kerem sakatlıkları nedeniyle oynayamıyor. Nolan Smith disiplinsiz davranışları yüzünden kadro dışı kaldı ve artık Galatasaray forması giymeyecek. Tabii ki bildiğiniz sorunlarımız var. Uzun bir aradan sonra, bu akşam buraya gelen taraftarımızın coşkusu takımı ateşledi. Taraftarımız ilk devre coşturdu ve mükemmel bir basketbol oynadık. Yüz üzerinden yüz puan vereceğim bir oyun ortaya koyduk. Hem savunmada hem hızlı hücumlarda oyuncularımızdan verim aldık. İkinci yarı Valencia takımının pes etmeyeceğini biliyorduk. Şampiyonluk mücadelesi veren bir takım. Maçı 6-7 kişiyle oynamaya çalıştık. Ne olursa olsun bizim için çok değerli bir galibiyet. Bugün sahaya yüreklerini koyan tüm oyuncularımı kutluyorum” dedi.

“DAHA ÖNEMLİ SIKINTILAR VAR”

Nolan Smith’in yerine yeni bir transfer yapılacak mı sorusu üzerine Ataman, “Biz şu anda duruma bakıyoruz ama transferden önce halledilmesi gereken çok daha önemli sıkıntılar var. Önce onların halledildiğini görebilirsek, ondan sonra Nolan Smith’in yerine bir oyuncu belki önümüzdeki hafta transfer etmeyi düşünebiliriz. Şu andaki gündemimiz transfer üzerine değil. Piyasada bize teklif edilen birçok oyuncu var ama biz önce kendi oyuncularımızı mutlu edip, motive etmeliyiz” diye konuştu.

VALENCIA BASKET CEPHESİ

Valencia Basket Başantrenörü Velimir Perasovic ise Galatasaray’ın hak ettiği bir galibiyet aldığını ifade ederek, “İlk 2 çeyreği çok kötü oynadık. Ancak ikinci yarıda toparlandık. Ama bu toparlanma yetmedi. Fark ilk yarıda çok açılmıştı ve maçı kaybettik. Eksiklerimiz vardı ama Galatasaray’ın da eksikleri vardı. Eksikler bu kötü oyunu anlatmaya yetmez. Galatasaray dışarıdan risk alarak savunma yaptı. Biz de buna karşı iyi hücum edemedik. Böyle kötü oynadığımız bir günde de kazanamazdık” diyerek sözlerini sonlandırdı.