İSTANBUL (AA) - Galatasaray Futbol Takımı, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında yarın İtalyan ekibi Lazio'ya konuk olacak.

İstanbul'da yapılan ilk maç 1-1 berabere biterken sarı-kırmızılı ekip deplasmanda, adını son 16 takım arasına yazdırmasını sağlayacak bir sonuç elde etmeye çalışacak.

İtalyan ekiplerine karşı Avrupa kupalarında deplasman galibiyeti bulunmayan Galatasaray'ın, tur atlayabilmek için normal sürede Lazio'yu yenmesi veya iki ve üzeri gollü beraberlikle maçı tamamlaması gerekiyor.

Karşılaşmanın normal süresinin 1-1'lik eşitlikle sonuçlanması durumunda ise uzatmaya gidilecek. Uzatmada da eşitlik bozulmazsa, tur atlayacak takım penaltılar sonucunda belirlenecek.

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak müsabaka, TSİ 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı Rusya Futbol Federasyonu'ndan Vladislav Bezborodov yönetecek.

Bu müsabaka öncesi sarı-kırmızılı takımda Sinan Gümüş'ün, Lazio'da ise Dubas Basta ve Stefan de Vrij'in sakatlıkları bulunuyor. İtalyan ekibinde kırmızı kart cezası süren Keita, yarın forma giyemeyecek.

Deplasmanda 11 maçtır kazanamıyor

Galatasaray, tamamı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere Avrupa kupalarındaki son 11 maçında deplasman galibiyeti elde edemedi.

Avrupa kupalarındaki son dış saha galibiyetini, 2012-2013 sezonu Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Schalke 04'e karşı 3-2'lik skorla alan sarı-kırmızılı ekip, kendisini çeyrek finale taşıyan bu sonucun ardından tekrar rakip sahada mutlu sona ulaşamadı.

"Cim Bom", Schalke 04 müsabakasının ardından deplasmanda çıktığı 11 karşılaşmada 9 yenilgi ve 2 beraberlik aldı.

Galatasaray İtalya'da galibiyete hasret

İtalyan takımlarıyla evinde oynadığı müsabakalarda 53 yıldır yenilmeyerek oldukça başarılı bir performans ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, dış saha maçlarında ise galibiyete hasret.

Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde İtalyan rakipleriyle 11 kez dış sahada karşılaşırken, 6 yenilgi ve 5 beraberlik alıp, hiç kazanamadı. Bu maçlarda rakip ağları 11 kez havalandıran sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 23 gole engel olamadı.

İtalyan rakiplerle 24. randevu

Sarı-kırmızılılar, tarihinde ikinci kez eşleştiği Lazio ile yarın 4. maçına çıkacak.

Galatasaray'ın yarın Lazio ile yapacağı müsabaka, Avrupa kupalarında İtalyan takımlarına karşı oynayacağı 24. maç olacak.

Muhabir: Mehmet Fatih Duman