Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında evinde oynayacağı Trabzonspor karşılaşmasının hazırlıklarını sabah saatlerinde yaptığı taktik antrenmanla sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, teknik direktör Cesare Prandelli yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda ilk olarak Selçuk İnan, Umut Bulut, Sneijder, Semih Kaya ve Burak Yılmaz özel çalışmalar gerçekleştirdi. Çalışmalarının ilk bölümünde ısınma hareketleri yapan futbolcular, daha sonra top çalışması yaptılar. İtalyan teknik adam daha sonra Sinan Bolat’ı kaleye geçirerek, Selçuk ile Semih’ten başlayan pas varyasyonlarıyla Sneijder’in organizasyonunda Umut Bulut ve Burak Yılmaz’a gol çalışması yaptırdı. Bu sırada antrenman yapılan sahanın yanından geçen sarı-kırmızılı takımda kadro dışı bırakılan Emannuel Eboue, takım arkadaşlarına el salladı ve ardından ayakkabısını giyen Sabri Sarıoğlu ile kısa süre şakalaştılar.

Diğer futbolcular ise bu sırada antrenman sahasına gelerek istasyon çalışması gerçekleştirdi.

Selçuk, Umut, Burak, Semih ve Sneijder’den oluşan ilk grup ana sahada çalışmalarını tamamladıktan sonra, Galatasaray’da defans, sağ ve sol bekte oynayan futbolcular Prandelli ile antrenman öncesi kısa bir konuşma yaptı ve ardından ana sahaya gelerek taktik çalışması gerçekleştirdiler. Tüm futbolcular antrenmanın son bölümünde şut çalışması yaparak idmanı tamamladılar.

MUSLERA TRABZONSPOR KARŞISINDA YOK

Galatasaray’da milli takımlarından sakat olarak dönen Dzemaili ile henüz milli takımından dönmeyen Muslera bugünkü çalışmalara katılmadı. İsviçreli oyuncu Dzemaili’nin sağ arka adalesinde yırtık olduğu ve Trabzonspor maçında oynayamayacağı belirtildi. Muslera’nın ise yarın İstanbul’da olacağı ve antrenmanlara başlayacağı bildirildi.

Sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak da takımın bugünkü antrenmanı öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri’ne gelerek çalışmaların bir bölümünü takip etti.