İSTANBUL (AA) - Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Torku Konyaspor'u ağırlarken, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu kadroda 3 değişiklik yaptı.

Sarı-kırmızılı ekip, ligde son oynanan Akhisar Belediyespor maçının 11'inde 3 değişiklikle Torku Konyaspor karşısına çıktı. Sarı kart cezalısı olmaları nedeniyle Akhisar Belediyespor müsabakasında yer alamayan Aurelien Chedjou ve Felipe Melo yeniden kadroya dönerken, bu müsabakaya yedekler arasında başlayan Olcan Adın da Torku Konyaspor maçının ilk 11'inde yer aldı.

Akhisar Belediyespor maçının 11'inde yer alan isimlerden Hakan Balta ve Emre Çolak yedekler arasında maça başladı. Yine bu maçta sarı kart cezalısı durumuna düşen Alex Telles kadroda bulunmadı. 

 

- Hakan Balta bu kez yedek

 

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun ligdeki son 5 maçta ilk 11'de görev verdiği Hakan Balta, Torku Konyaspor karşısında yedek soyundu.

Sarı-kırmızılı teknik heyetin, Hakan Balta'nın dinlendirilmesi amacıyla böyle bir tercih yaptığı öğrenildi. Chedjou'nun sarı kart cezasını doldurması, Semih'in sakatlığının tamamen düzelmesi sonrası stoper mevkilerini bu iki oyuncuya teslim eden Hamzaoğlu, Telles'in yokluğunda savunmanın solunda ise Olcan Adın'ı tercih etti.

 

- Semih-Chedjou ikilisi 125 gün sonra birlikte

 

Galatasaray savunmasında Semih Kaya ve Aurelien Chedoju ikilisi 125 gün sonra birlikte lig maçına çıktı.

Savunmanın değişmez isimleri arasında yer alan iki oyuncu, Semih Kaya'nın devre arası hazırlık kampında yaşadığı sakatlığın ardından 4 ayı aşkın süre birlikte forma giyemedi.

Ligde son olarak, 4 Ocak'ta oynanan Beşiktaş derbisine birlikte ilk 11'de çıkan Semih ve Chedjou, aradan geçen 125 günün ardından Torku Konyaspor müsabakasında yeniden buluşmuş oldu. 

 

- Dzemaili, 3 maç aradan sonra ilk 18'de

 

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Blerim Dzemaili'yi 3 maç aradan sonra 18 kişilik kadroya aldı.

Ligdeki son maçına 24. haftadaki İstanbul Başakşehir karşılaşmasında çıkan Dzemaili, yine yedekler arasında bulunduğu 26. haftadaki Kardemir Karabükspor müsabakasından beri de kadroya giremiyordu.

 

- Sneijder ve Selçuk, bu sezonki 40. resmi maçlarına çıktı

 

Galatasaray takımının en fazla sahada yer alan iki ismi Wesley Sneijder ve Selçuk İnan, bu sezonki 40. maçlarına Torku Konyaspor karşısında çıktı.

Sneijder, bu sezon Galatasaray formasıyla 27 lig, 5 Türkiye Kupası, 6 Şampiyonlar Ligi ve 1 TFF Süper Kupa maçında oynarken, Selçuk İnan ise 28 lig, 6 Türkiye Kupası, 4 Şampiyonlar Ligi ve 1 TFF Süper Kupa müsabakasında süre almıştı.

Öte yandan Selçuk İnan, sarı-kırmızılı ekipte üst üste 4 sezonda da 40 maç barajını aşan ilk yerli oyuncu oldu.