İSTANBUL (AA) - UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu, Galatasaray'ı finansal fair play kriterlerini yerine getirmediği gerekçesiyle UEFA organizasyonlarından 1 yıl men etti.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eşref Alaçayır, "Bir yıl UEFA yarışmalarına katılmaktan men edildik. Onun haricinde bundan sonraki iki dönemde özellikle transferlerde dikkatli olmamızı, eskisi kadar para harcamamamız gibi bir şart var. Bence kötü bir sonuç değil. Sadece 1 yıla indirdik" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın bu sezon UEFA kupalarına katılmaya hak kazanması gerektiğini aktaran Alaçayır, "Galatasaray'ın görevi, bu sene Türkiye Kupası'nı alıp veya ligde belli bir sırada yer alarak, UEFA'ya gitmeyi garantileyip, gitmemek. Seneye de hem mali durumu düzeltip hem de şampiyonluğa oynayarak, diğer sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek" ifadelerini kullandı.

"Bizim açımızdan kötü bir sonuç değil"

Eşref Alaçayır, Galatasaray'ın 2 sezon üst üste Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazanamaması durumunda cezanın iptal olacağını belirterek, "Bizim açımızdan kötü bir sonuç değil" dedi.

Kulüplerin mali konularda dikkatli olması gerektiğini aktaran sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı, "Kulüplerin çok dikkatli olması lazım. UEFA, zararlar edip, olmayan paraları harcayarak, kurulan takımlarla UEFA şampiyonalarına katılmayı kabul etmiyor. Onun için çeşitli uygulamalarla kulüpleri mali disipline sokmaya çalışıyor" açıklamasında bulundu.