Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final maçında Adana ASKİ, Galatasaray Odeabank’ı 57-51 yenerek son yari finalist oldu. Bu sonuçla yarı finalde Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adana ASKİ ile karşı karşıya gelecek.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Adana ASKİ Başanterönü Kaan Artan, hedeflerinin kupayı kazanmak olduğunu ifade ederek, "Rakibimiz Türkiye Kupası’nın son 5 yıldır şampiyonu ve bu açıdan çok önemli bir maç oynadık. Bu sezon iyi bir takım kurduğumuza inanıyorum. Ligde de ilk 5’i hedefliyoruz. Ama en başından beri kupaya ayrı bir önem veriyordum. Çanakkale’den beri oyuncularıma, bu kupayı kazanabileceğimizi, tek maçlık turnuvalarda kimin kimi yeneceğinin hiç belli olmadığını söylüyordum. Hedefimiz bu kupayı kazanmak. Şu an sadece bir adım geçtik. Yarın Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yarı finalde karşılaşacağız. Zor bir maç bizi bekliyor. Umarım onu da geçip adımızı finale yazdırırız. Özellikle bugünkü performanslarından dolayı oyuncularımın bunu hak ettiğine inanıyorum" diye konuştu.

GALATASARAY ODEABANK CEPHESİ

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun ise 5 yıldır kazandıkları Türkiye Kupası’na bu sene ilk turda veda etmelerinin kendilerini üzdüğünü vurgulayarak, "Çok kötü oynadık ve basit atışları kaçırdık. Rakibimiz de bunu iyi değerlendirdi. Rakibimiz gerçekten iyi oynadı. Bizim kaçırdığımız atışlar nedeniyle morallendiler. Normal atışlarını yapıp kazanmayı başardılar. Adana ASKİ’yi kutluyoruz. Biz bugünkü maçımızı gözden geçireceğiz. Şu aşamada bu maçla ilgili yapabileceğimiz tek şey ders çıkarmak, öğrenmek. Sezon devam ediyor. Üzgünüz. Kazanmak istiyorduk. Bugün kötü bir günümüze denk geldi. Bu tür durumları değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.