İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü, futbol takımı teknik direktörü Mustafa Denizli'nin görevinden istifa ettiğini resmen açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 1 Mart 2016 tarihi itibariyle görevinden istifa etmiştir. Türk futbolunun yaşadığı büyük dönüşümün temel taşlarından olan Sayın Denizli’ye, yeniden görev almayı kabul ettiği dönemde kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz" denildi.

"Önümüzdeki süreçte, Süper Lig ve Türkiye Kupası mücadelesinde alt yapı teknik direktörlerimizden Sayın Orhan Atik takımın başında yer alacaktır" ifadeleri kullanılırken, şu görüşlere yer verildi:

"Bugün, Galatasaray için yeni bir dönemin ilk günüdür. Hedef, transfere ve futbolcuya dayalı sistemin, evrensel ölçekte bir futbol aklına evrilmesi için alt yapıdan üst yapıya kadar yeni bir model oluşturmaktır. Günü kurtaran değil, geleceği yaratan en uygun kadrolarla ve bilimselliği içselleştiren bir sistemle yolumuza devam edeceğiz. Öte yandan, yarınları inşa ederken, bugünü ihmal etmemiz de söz konusu olamaz. Bu geçiş döneminde, Galatasaray formasını giyen herkesin, üzerine düşen görevi dünden çok daha büyük bir sorumluluk duygusuyla yapması bir fedakarlık değil, profesyonelliğin doğal bir parçası olan iş ahlakının en temel gereğidir."

Muhabir: Mehmet Fatih Duman