Galatasaray’da yeni yönetim kurulu üyeleri ve yeni başkan Duygun Yarsuvat mazbatalarını aldı.

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ve Galatasaraylı yöneticilere mazbatalarını verdi. Mazbata töreni sonrasında başkan Yarsuvat ve Abdurrahim Albayrak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Galatasaray’ın yeni Başkanı Yarsuvat, bir gazetecinin Prandelli ile yollarınızı ayıracak mısınız sorusuna; “Roma 7 gol yediği halde, Roma hocasını bıraktı mı? Hoca gelecek konuşacağız bakacağız. Konuşup hocanın da düşüncelerini duymamız gerekir” şeklinde cevap verdi.

Kadro dışı bırakılan oyuncularla ile ilgili ise Yarsuvat, “Antrenmana gider bakarsınız çıkmışlar mı? diye. Siz bilemiyorsanız ben buradayken nereden bilebilirim ki” diye konuştu.

Bir gazetecinin Albayrak’a Galatasaraylı futbolcu Eboue’nin durumu ile ilgili soru sormasına üzerine Yarsuvat devreye girerek, “Eboue konusunu Abdurrahim’e sormayın, federasyona sorun” dedi. Albayrak’da, “Sabri bizim kaptanımızdır. Galatasaray’ın futbolcusudur. O gün ne olduğunu biz bilemeyiz. Yeni durumla ilgili hocayla görüştük. Kendisi de çok memnun oldu. Sabri bu sabah itibari ile takımla birlikte idmanlara çıkıyor. Gidip Florya’da görebilirsiniz. Sabri’yi Prandelli kadro dışı bırakmamış” dedi.

Bir gazetecinin oyuncuların paralarını alamadıkları için performanslarının düşük olduğunun konuşulduğunu söylemesi üzerine Yarsuvat, “Para almadığı için performans düşük olmaz, düşük olduğu için zaten parasını hiç alamayacaktır demektir. Performansına göre para alıyorlar zaten. Bu bir mazeret değil” ifadelerini kullandı.

Albayrak, İstanbul Başakşehir maçından sonra Florya’ya gitmesi ile ilgili, “O gün Florya’ya gitmem başkanımın talimatı ile olmuştur. Çok da faydalı olduğunu düşünüyorum. O maçtan sonra ben statta olmasaydım ve Florya’ya dönmeseydim, oradaki o şeyi görmeyecektim, yaşamayacaktım. İyi ki gördüm, iyi ki yaşadım” değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat gazetecilere, “Buradan çok güzel görünüyorsunuz. Bir makine verin de bende sizi çekeyim” diyerek basın mensuplarının fotoğrafını çekti.