GAZİANTEP (AA) - PTT 1. Lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası maçları sayesinde ligin ikinci yarısında neler yapmaları gerektiğini tespit ediyor.

Teknik direktör Hakan Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig hedefleri kapsamında ligin ikinci yarısına çok iyi giriş yapmaları gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda devre arasında kadroda bazı değişikliğe gitmeleri gerektiğini aktaran Kutlu, bu kapsamda kupa maçlarının önlerini görme anlamında verimli geçtiğini vurguladı.

Kupa maçlarında özellikle ligde fazla forma şansı bulamayan oyuncularla, alt yapıdaki genç sporcuların performanslarını izleme fırsatı yakaladıklarını dile getiren Kutlu, şöyle konuştu:

"Çok fazla forma şansı bulan oyuncularımızı görme anlamında kupa maçları bizim için çok iyi oluyor. Çünkü oyuncuların buradaki performansı hem onların geleceğini hem de kulübümüzün kadro durumunu etkileyecek. Bir anlamda kupa maçlarındaki performanslara bakarak ikinci yarıda aramızda kimlerin olup olmayacağına karar vereceğiz. Hangi oyuncuların takıma yararlı olamayacağını tespit edip, hangi mevkilere takviyeler yapmamız gerektiğini görüyoruz."

Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubunda Sivasspor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Kutlu, yarın Sivas'a hareket edeceklerini ve bu maçın hazırlık çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Kutlu, Sivas'ta seyir keyfi yüksek bir maç izletmek istediklerini vurgulayarak, "Hiç bir maça umutsuz çıkmayacağız, her maçta daha iyi performans göstermek zorundayız. Sivasspor ile de kora kor mücadele edip sonucu hep birlikte göreceğiz. Kadromuzda daha önceki kupa maçlarında olduğu gibi farklı isimlere yer vereceğiz" diye konuştu.