PTT 1. Lig’in 7. haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kendi evinde Şanlıurfaspor’a 1-0 yenildi.

Cezalı olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam’ın yerine takımı yöneten yardımcı antrenörü Hansel Ekici, maç sonrası yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Zorlu bir süreçten geçtiğimiz ortada. Bu sıkıntılı süreci atmanın tek yolu bir galibiyetti. Galibiyetle gelecek 3 puandan çok bizim özgüvenimizi kazanmamız, üzerimizdeki baskıyı atma açısından önemliydi. Hafta içi bu doğrultuda hazırlandık. Maça da iyi başladık aslında. Net pozisyonlar bulduk özellikle ilk yarı. Daha sonda ikinci yarıda yine müsait pozisyonların, maalesef son vuruşları değerlendiremedik ve sahadan yenik ayrıldık. Kalecimiz yere yatmadan maçtan 1-0 yenik ayrıldık. Tabii tartışılır bir pozisyon, tartışılabilecek bir pozisyon. Tekrar izlemek gerekiyor ama bizim gördüğümüz herhangi bir şey yoktu. Barajdaki adam elleri önde ve top çarpıyor. Hakem de buna frikik veriyor ve buradan yediğimiz golle yenik duruma düşüyoruz. Bu sıkıntılı süreci aşmak zorundayız. Önümüzdeki haftalarda inşallah aradığımız, ihtiyacımız olan galibiyete ulaşırız. Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum.”

ŞANLIURFASPOR CEPHESİ

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise, önemli bir 3 puan kazandıklarını ifade ederek, “Maç tabii değerlendirilmesi lazım ama maçın bir hikayesi olur. Her maçın ayrı bir hikayesi var. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımı şampiyonluk için kuruldu. Çok kaliteli bir teknik direktör ve ekip kuruldu. Kazanamamanın bir stresi ve heyecanı var. Bunu yerine getirememenin sıkıntısı var. Maça iyi başladılar aslında. Yani biz önde basmayı arzuladık, istedik ama bize o fırsatı vermedi. Yani Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımı bize cevap verdi. İlk yarı itibariyle daha iyi organize oldu bence onlar. İlk yarı 0-0 bitince devre arası çocuklara dedim ki; ’İlk yarının özeti Gaziantep Büyükşehir Belediyespor sadece golü atamadı’. Biz gerektirdiği gibi direnç gösteremedik ama ikinci yarıya hücumcu sokarak başladım. Dedim ki takıma bir cesaret gelsin. Çünkü defansif bir oyuncu alsak bu sefer hoca bir puana mı gidiyor ve bu maçı kaybedebilirdik. Kendime pay çıkarmak için söylemiyorum bunu. Hücumcularla desteklemeye çalıştım ki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u vuralım diye. Çok şükür duran toptan da olsa kazandık. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor da kazanabilirdi. Onların da kaçırdığı pozisyonlarda 1-0 ya da 1-1 de yapabilirdi. Mücadele tam PTT 1. Lig maçı oldu bence. Ama kazanılan puan çok çok çok önemliydi.”