Beşiktaş’ın Gaziantepspor’u deplasmanda 1-0 yendiği maçın ardından her iki takımın teknik direktörleri maçı değerlendirdi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk maç sonu yaptığı açıklamada, “Bizim için özellikle maçtan önce düşündüğümüz iyi mücadele etmek ve Beşiktaş kadar savaşmaktı. Özellikle hücum hattının çok iyi olduğunu biliyorduk. Bu anlamda bizim düşüncemiz hücum hattına önlem alabilmek, onlarla beraber hareket etmek, takım olarak iyi savunma yapmak ve yakalayacağımız hızlı hücumlarla da rakibini üstüne gitmekti. Duran toplar bizim etkili silahımızdı. Rakibin üstüne gitmek ve pozisyon bulmak bu günkü amacımızdı. Bunu belli zamanlarda uygulayabildik. Özellikle ilk yarı belli bölümlerde bunu uyguladık. Çok net bir gol pozisyonu yakaladık. Yakaladığımız bu gol pozisyonu, karşı karşıya kaldığımız pozisyondu. Gol olsa belki bizim için maça ortak olma şansı olabilirdi. Bu bizim için birinci kırılma noktasıydı. İkinci kırılma noktası ise, Gökhan Töre’nin görmediği kırmızı kart veya gösterilmeyen kırmızı karttı. Bu da çok açıktı. Hakemlerin tam gözünün önündeydi. Bizim için maç daha farklı bir yöne gidebilirdi ama ikinci yarıya çok iyi başlayamadık. Özellikle Olcan ve Gökhan Töre’nin yer değiştirilmesinden sonra, Olcan’ın defans arkasına yaptığı koşular bizim için tehlike oluşturdu. Çok fazla pozisyona giremedik. İkinci yarı daha çok pozisyon verdik. Çok fazla kazanmayı hak ettik mi veya berabere kalmayı hak ettik mi derseniz, çok da istediğimiz gibi oynayamadık. Bir iki kırılma noktası vardı maçın. Bunları geçebilseydik, maça ortak olabilirdik. Rakibimizi kutluyorum. Bence Beşiktaş şu anda ligin en iyi takımı ve en iyi futbol oynayan takımıdır. Bu anlamda Beşiktaş kaybetmek bizim için üzücü ama dediğimi gibi çok zor bir takıma karşı oynadık. Çok değişken bir takım. Önlem alınması çok zor bir takım. Belli yerlerde bunları yaptık. Yapamadığımız yerde de gol yedik. Daha sonra baskıyı çok fazla kıramadık. Tabii ki, yere yatmalar ve vakit geçirmeleri ve hakeminde buna müsaade etmesi son 10 dakikada çok fazla baskı kurmamızı engelledi. Sahaya doğru da yerleşemedik. Bu anlamda baktığımızda özellikle son 4 haftadır mağlubiyetimiz var. Bu arada bizim özellikle hücum hattında ki silahımız Muhammed Demir’in olmaması öndeki etkinliğimiz azalttı. Özellikle gol de atamıyoruz. Önümüzdeki hafta bizim için çok önemli bir maç var. Çaykur Rizespor gibi önemli bir maç var. Bu maçta kendimize olan güvenimizi tekrar kazanmak, tekrar istediğimiz yerlere gelme anlamında bir adım olacak. Muhammed Demir’i önümüzde ki haftaya hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

“4 BÜYÜKLERLE OYNADIĞIMIZ MAÇLARDA HAKEM BASKISI GÖRDÜK”

“Hakemlerin Anadolu takımlarının 4 büyüklerle oynadıkları maçlarda, özellikle aleyhte kararlar verdiğini düşünüyor musunuz?” şeklinde gelen bir soru üzerine Buruk, “Biz oynadığımız 4 büyük maçlarda da bu sıkıntıyı ve üzerimizde ki baskıyı yaşadık. Bunu açık ve net söylemek lazımdır. Hepsinde bunu yaşadık ve uğradık. Ama, kimsenin kötü niyetli olduğuna inanmıyorum. Çok fazla da bunlara takılıp kafamızı yormak istemiyorum. Türkiye’nin şu andaki düzeni böyledir. O yüzden işimizi daha iyi yapmamız lazım. İşimize odaklanacağız. Yönetimimiz de artık gerekli olan açıklamaları yapar” şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ise, yaptığı açıklama ilk olarak oyuncularını tebrik ederek, “Şu koşulları dikkate aldığımız da çok değerli bir galibiyet. Üç gün önce çok önemli bir maç yaptık. Bazı oyuncularımız sakattı ve onları burada kullanamadık. Buna rağmen, buradaki skoru çok da tehlikeye sokmadan galibiyete ulaşmayı başardık. Çok iyi maç olmadı. Özellikle ilk yarıda biz maça iyi başladık. İlk 15 dakikadaki performansımız gayet iyiydi. 15 dakikadan sonra rakip bizi, bize pek de uymayan bir tempoya çekmek istedi. Top sürekli havadaydı. Oyun pek çok kez durdu, çok sahipsiz top vardı. İkinci yarının başıyla birlikte iyi bir oyun oynamaya başladık. Sadece attığımız gol değil, birçok pozisyon yakaladık. Rakip kaleci gerçekten çok iyi bir oyun çıkardı. 1-0 tehlikeli bir skor olsa da oyunun hiçbir bölümünde ve bizim 10 kişi oynamak zorunda olduğumuz bölümde bile gole yakın taraftık. Bu koşullarda önemli ve değerli bir galibiyet aldık” dedi.

“Her maçta farklı bir isim görüyoruz. Bugün de Oğuzhan’ı gördük. Bilic’i bir yönetmen olarak görürsek, bu takımda kimseye başrolü vermiyor diyebilir miyiz?” şeklindeki bir soruya ise Bilic, “Biz herkese başrol veriyoruz. Farklı kulvarlarda maç yapıyoruz. Bu yüzden bütün oyuncularımıza da şans vermek zorundayız" şeklinde cevap verdi.

"ATINÇ TÜRK MİLLİ TAKIMI İÇİN İYİ BİR STOPER"

Genç Yetenek Atınç’ın performansını da değerlendiren Bilic, ”Atınç’ın gelişi bizim için sürpriz değil. Çok iyi antrenman yapıyor. Özel antrenmanlar yapıyor. Öğrenmeye çok açık, sürekli öğreniyor ve muazzam bir gelişim sağlıyor. Çok akıllı bir karakter. Çok parlak karakter. Sezon başında biz stoper rotasyonu sınırlı olduğu için bir Türk stoper transfer etmek istiyorduk ve bazı oyuncularda müsait durumdaydı. Sonra bu plandan vazgeçtik. Çünkü Atınç çok büyük bir gelişim gösterdi. Şu anda genç oyuncular için kulüpte genç oyuncuların gelişimi için ideal bir ortam var. Çünkü bazen genç oyuncular kulübün kriz anlarında, baskının yoğun olduğu anlarda formayı alırlar ve bu baskıyla başa çıkmaları oldukça zordur. Şu anda bizim için bu durum söz konusu değil. Bu formayı alabilmek yine de genç oyuncular için büyük bir sınav. Şu anda etraflarındaki atmosfer olumlu olduğu için bu onların işini oldukça kolaylaştırıyor. Diğer genç oyuncular gibi Atınç’ta bir forvet gibi dosdoğru yukarıya gitmeyecek. İnişleri ve çıkışları olacaktır. Şuna da inanıyorum ki, ayakları yere sağlam basarsa, disiplinli bir şekilde çalışırsa, medyada ve futbol dışı şeylerden etkilenmezse Atınç’ın önünde çok parlak bir yol var. Bu yolda devam ederse hem Beşiktaş hem de Türk Milli takımı iyi bir stoper kazanmış olacak” şeklinde konuştu.