Türkiye Voleybol Federasyonu 2015-2015 faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşecek olan Genç Kızlar Kulüp Grup Voleybol müsabakaları 05-07 Mayıs 2015 Perşembe günü Kazım Karabekir Spor Salonu’nda oynanan final müsabakaların ardından sona erdi.
Karaman’ın ev sahipliğini yaptığı Genç Kızlar Kulüp Grup Voleybol müsabakaları, Karamanlı sporcularının da yer aldığı Mersin, Adana, Konya ve Niğde illerinden gelen toplam 60 sporcunun renkli mücadelelerine sahne oldu. Heyecanın üst seviyede olduğu karşılaşmalarda Karamanlı sporseverler iki gün boyunca voleybola doydu. Centilmence geçen karşılaşmalarda oyuncuların sergilemiş olduğu mücadelenin yanında göstermiş oldukları centilmence hareketler sporseverce takdir topladı.
İki gün süren mücadelelerin sonunda Mersin Tarsus Belediye birinci, Adana Bilfen Koleji ikinci, Konya Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü, Karaman Spor Lisesi dördüncü, Niğde Bor Spor Kulübü ise grubu beşinci tamamlayan takım oldu.
Yapılan müsabakaların ardından açıklamada bulunan Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” İlimizde gerçekleştirilen Genç Kızlar Kulüp Voleybol müsabakaları tam anlamıyla çok heyecanlı ve çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Bu çekişmeli ve heyecanlı müsabakalar sonucunda dereceye girerek birincilik elde eden takımlarımız yakın bir zamanda federasyonumuz tarafından düzenlenecek olan bölge şampiyonasında kendi ilini temsil edecektir. Ayrıca müsabakalarda Karaman için ter döken ve mücadele veren Karaman ekibimizi de göstermiş olduğu performanstan dolayı tebrik ediyorum. Takımlarımıza şimdiden katılacakları şampiyonada başarılar diliyorum” diye konuştu.