10 Şubat 2016 Çarşamba günü Kazım Karabekir Spor Salonunda başlayan ve üç gün boyunca zevkli karşılaşmaların oynandığı basketbol il birinciliği müsabakaları sporseverlere basketbol dolu bir üç gün yaşattı. Tam bir basketbol şöleninin yaşandığı müsabakalarda oyuncular il birinciliği için ter dökerken gösterdikleri performans izleyenleri adeta büyüledi. Zevkli ve bir o kadarda çekişmeli geçen müsabakalar sonunda Karaman Anadolu Lisesi şampiyonluk ipini göğüslerken, ikinci Toki Anadolu Lisesi, üçüncü Larende Anadolu Lisesi ve dördüncü İrfan Ataseven Anadolu Lisesi takımları oldu. Kategorilerinde dereceye giren Karaman Anadolu Lisesi yapılacak olan grup müsabakalarında Karamanı temsil etme hakkı elde etti.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Gümrah ve Basketbol İl Temsilcisi Murat Ekiz tarafından verildi.
Müsabakalara katılım göstererek mücadele veren tüm sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” İl Müdürlüğümüz koordinesinde düzenlenen gençler basketbol il birinciliği müsabakalarında dereceye giren takımımız il dışında yapılacak olan grup müsabakalarında ilimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Dereceye giren sporcularımıza katılacakları basketbol grup müsabakalarında başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.