Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Yunuskent Futbol Sahasında gerçekleştirilen okullararası gençler futbol il birinciliği müsabakaları A ve B grupları olmak üzere toplam 10 takımın katılımı ile başladı. 
Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği müsabakalarda oynanan ilk gün karşılaşmaları birbirinden zevkli maçlara sahne olurken, karşılaşmalarda atılan güzel goller maçları izlemeye gelen seyircinin gözlerinin pasını silmesini bildi. 
Karaman futbol hakemlerinin yönettiği maçlar seyircilerden ve futbolculardan tam not alırken, günün ilk maçı İmam Hatip Lisesi ile Ticaret Lisesi arasında oynandı. Heyecanlı ve çekişmeli geçen mücadelede gol sesi çıkmayınca, seri penaltı atışları sonunda İmam Hatip Lisesi maçtan 6-5’lik skorla galip ayrılmasını bildi. Günün oynana diğer karşılaşmalarında ise; Sağlık Meslek Lisesi:0 – Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi:1, Larende Anadolu Lisesi:4 - Endüstri Meslek Lisesi:2, Yunuskent Lisesi:3 – Temizel Ünlü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi:1
Yunuskent Futbol Sahasında devam eden karşılaşmalar 17 Şubat 2016 Çarşamba günü oynanacak olan final karşılaşmalarının ardından sona erecek.