Karaman’da okul sporları faaliyetleri kapsamında Yunus Emre Spor Salonu’nda düzenlenen okullar arası gençler futsal il birinciliği müsabakaları kızlar ve erkekler kategorilerinde yapılan final müsabakalarının ardından sona erdi.  8 kız, 16 erkek takımı olmak üzere toplam 24 takımın katıldığı müsabakalarda yaklaşık 288 sporcu il birinciliği için mücadele etti.

Öğrencilerden #PolisimYanındayım Mesajı
Final heyecanının yaşandığı son gün müsabakalarında takımlarını yalnız bırakmayarak tribünleri tıklım tıklım dolduran öğrenciler “Söz Konusu Vatansa Renklerimiz Kırmızı Beyaz” yazılı pankartla son günlerde yaşanan hain terör saldırılarına tepki gösterdi. Müsabaka öncesi 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan atan öğrenciler ayrıca maçlarda görev yapan emniyet mensuplarını ayakta alkışlayarak #polisimyanındayım mesajı verdi.
Kızlar ve erkekler kategorilerinde oynanan final karşılaşmalarında ortaya konulan futbol sporseverlerden tam not alırken, maçlarda atılan bir birinden nefis goller sporseverlerin gözlerinin pasını sildi. Sporcuların gol yollarında yaptıkları estetik hareketler ise renkli görüntülere sahne oldu. Zevkli ve bir o kadar da çekişmeli geçen müsabakalar sonunda şampiyonluk ipini kızlar kategorisinde Spor Lisesi göğüslerken, erkekler kategorisinde ise bu isim İrfan Ataseven Anadolu Lisesi oldu.
Müsabakalar boyunca centilmence hareketlerinden dolayı tüm takım oyuncularını tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Öncelikle okul sporları faaliyetleri kapsamında müsabakalara katılan tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum. Centilmenliğin ön planda olduğu ve heyecanın bir an olsun düşmediği güzel bir futsal turnuvası izledik. En önemlisi sporda dostluğu ve kardeşliği izledik. Müsabakalar sonunda dereceye girerek kategorilerinde birincilik elde eden takımlarımız ileri bir tarihte federasyonumuz tarafından düzenlenecek olan bölge şampiyonasında ilimizi temsil etme hakkı elde etti. Takımlarımıza katılacakları şampiyonada şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa, madalya ve başarı belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz, O.Selçuk Akbaş, Aydın Kaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal, Futbol İl temsilcisi ve Okul Sporları İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan, okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından takdim edildi.
Turnuva sonunda genel sıralama ise şöyle oluştu:
Kızlar kategorisi; 1. Spor Lisesi, 2. İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3. Ayrancı Ç.P.L, 4. Bifa Anadolu Lisesi
Erkekler kategorisi; 1. İrfan Ataseven Anadolu Lisesi, 2. Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi, 3.Bifa Anadolu Lisesi, 4. Prof.Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi