ANKARA (AA) - Gençlerbiliği, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında yarın deplasmanda Trabzonspor'a konuk olacak.

İki takım arasındaki karşılaşma, saat 16.30'da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak. Mücadeleyi hakem Halis Özkayha yönetecek.

Mehmet Özdilek yönetimindeki Gençlerbirliği, geride kalan 5 maçta sadece bir kez mağlup oldu. Bu periyotta deplasmanda Galatasaray'a 4-1 mağlup olan kırmızı-siyahlılar, ikişer galibiyet ve beraberlikle 8 puan topladı. Ankara temsilcisi, son maçlardaki başarısına rağmen bu sezon deplasmanda kötü sonuçlar aldı. Dış sahadaki ilk puanını 10. haftada Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kalarak alan Ankara temsilcisi, 4 karşılaşmadan ise mağlup ayrıldı. Galatasaray'a 4-1 yenilen Gençlerbirliği, Akhisar Belediyespor'a 1-0, Bursaspor'a 3-2 ve Antalyaspor'a 3-1 yenildi.

Ligde bu sezon dış sahada kötü sonuçlar alan Gençlerbirliği, yarın Trabzonspor'u yenerek ilk deplasman galibiyetine imza atmayı hedefliyor.

Gençlerbirliği'nde sarı kart cezalısı El Kabir, Trabzonspor'a karşı forma giyemeyecek.

Trabzonspor ise Gürcü teknik direktör Şota Arveladze'nin görevinden ayrılmasının ardından Sadi Tekelioğlu yönetiminde yarın ilk maçına çıkacak. Bordo-mavili ekip, son 5 maçta bir kez kazanabilirken, 3 yenilgi ve 1 beraberlikle 4 puan alabildi.

Ligde 2 haftadır kazanamayan bordo-mavili ekip, Gençlerbirliği'ni cezası nedeniyle seyircisiz oynayacağı maçta yenerek, kötü gidişe dur demek istiyor.

 

- 76. randevu

 

Gençlerbirliği ile Trabzonspor, yarın 76. kez karşı karşıya gelecek.

Kırmızı-siyahlı takım, 75 maçın 13'ünde sahadan galibiyetle ayrılırken, 43 kez bordo-mavili rakibine yenildi, 19 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Gençlerbirliği, 75 maçta rakibine 70 gol atarken, kalesinde 149 gol gördü.

Başkent ekibi, Trabzonspor ile ligde oynadığı 62 maçta 11 kez kazandı. Bordo-mavili ekip, 36 karşılaşmada "Gençler" karşısında sahadan 3 puanla ayrılırken, 15 maç sonunda taraflar birer puan aldı. Kırmızı-siyahlılar, 62 maçta 59 gol atarken, Karadeniz temsilcisi, 124 kez gol sevinci yaşadı.

Trabzon’da oynanan 37 resmi karşılaşmada Gençlerbirliği, sadece 4 galibiyet alabildi. Trabzonspor, 26 kez kazanırken 7 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Başkent ekibi, 37 maçta bordo-mavili rakibine 32 gol attı, 91 gol yedi.  

Gençlerbirliği, Trabzon'da oynanan 31 lig maçının yalnızca 4'ünden Ankara'ya 3 puanla dönebildi. Karadeniz temsilcisine deplasmanda 22 kez mağlup olan kırmızı-siyahlılar, 5 karşılaşma sonunda hanesine bir puan yazdırdı. Başkent ekibi, 31 maçta bordo-mavili ekibe 26 gol atarken, 76 kez topu kalesinde gördü.

Gençlerbirliği ile Trabzonspor arasında Trabzon'da oynanan son karşılaşmayı bordo-mavili ekip, 4-1 kazanmıştı. Trabzonspor'da Cardozo, bu maçta hat-trick yapmıştı.