Gençlik ve Spor Bakanlığı zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda gençlere kış kamplarında eğitim verecek.

Zararlı alışkanlıklarla mücadele için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yeşilay Cemiyeti işbirliği kapsamında 200 genci Antalya Duacı’daki kış kampında bir araya getirecek. 30 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek kış kampında 100 kişilik iki grupta toplam 200 gönüllü genç, 4 günlük programla zararlı alışkanlıklara karşı bilgilendirilecek. Planlanan program dahilinde, kahvaltı, doğa yürüyüşleri, beş çayı, spor aktiviteleri ve alanında uzman isimlerin katılacağı seminerlerle katılımcı gönüllüler dolu dolu 4 gün geçirecek.

Gençlerin ruh ve beden sağlığını korumak ve madde bağımlılığı, sigara ve alkol gibi sağlığa zararlı alışkanlıklarla karşı mücadele kapsamında Yeşilay Cemiyeti’nin talebi doğrultusunda eski ve yeni gönüllü gençlerin kaynaşacağı, eğitim alıp aktivite yapabileceği kış kampı Bakanlık ile paydaş bir şekilde yürütülecek.

Bakanlık olarak gençliği her zaman merkeze koyduklarını ve her türlü çalışmalarını, gençliği bir adım daha ileri götürecek temellere dayandırdıklarını söyleyen Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan madde bağımlılığı, sigara ve alkolden gençlerimizi olabildiğince uzak tutmak ve zararlı alışkanlıklar edinmiş gençlerimizi bu bataklıktan kurtarmak için Bakanlık olarak yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu ay sonunda gerçekleşecek olan Yeşilay Cemiyeti ile paydaş projemiz olan Antalya Duacı’daki kış kampı da bu amaçla hazırlanmış bir çalışmadır. Burada bir araya gelen gençlerimize madde bağımlılığı ve alkole karşı nasıl mücadele edileceği hakkında bilgi verilirken, tabiatla baş başa kalarak ve etkinlikler yaparak dolu dolu bir kamp haftası geçirecekler. Her konuda gençlerimizin yanında olacağız, problemlerini çözeceğiz. Bu gençler geleceğin Türkiye’sinin gençleridir."