Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy, golsüz biten Kayseri Erciyesspor maçı sonrası, "Bu maç 3 gün 3 gece böyle oynansa galip çıkmazdı" dedi.

Gençlerbirliği ile Kayseri Erciyesspor arasında Ankara 19 Mayıs Stad’ında oynan Spor Toto Süper Lig maçı golsüz eşitlikle tamamlandı. Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy, maçtan sonra yaptığı basın açıklamasında, galip gelmek için önce iyi futbol oynayıp pozisyon üretmek gerektiğine dikkati çekerek, “Bunları yapamazsanız galibiyeti hak etmiyorsunuz demektir. İlk yarıda Gosso ile altıpas içinde net bir pozisyonumuz vardı. Maçın genelinde başka pozisyon üretemedik. Rakip yenilmek istemeyen bir psikolojiyle buraya gelmişti. Kontrataklarla gol atmayı denediler. Bu maç 3 gün 3 gece böyle oynansa galip çıkmazdı. Pozisyon üretmezseniz gol atamazsınız, bence adaletli bir skor oldu. Her maçta gol yiyorduk onu çözdük diyebiliriz ama aynı orantıda hücumda aynı performansı gösteremedik. Gosso’nun sakatlığı planlarımızı bozdu. Tüm hücum silahlarımızı oyuna soktuk ama gol atmayı başaramadık. Pasolig’den dolayı zaten seyirci maça gelmiyor. İyi bir futbol sergileyeceksin ki taraftar stada gelsin. Bundan sonra bunu sağlamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği futbolcusu Uğur Çiftçi, “Maça iyi hazırlandık, zor bir maç olacağını biliyorduk. Rakibimizin 3 puanı vardı ve zor bir maç oldu. İki takım da iyi mücadele etti ancak berabere bitti. Önümüzde Fenerbahçe maçı var. İnşallah iyi bir çıkış yakalarız” diye konuştu.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise deplasmanda yapılabilecek olumlu işlerin hepsini yaptıklarını ancak gol atamadıklarını belirtti. İlk dakikadan son dakikaya kadar maçın kontrolünü ellerinde tuttuklarına dikkat çeken Korkmaz, şöyle konuştu:

“Gençlerbirliği’nin tek bir pozisyonu vardı. 3 deplasmandır üstün olan ama galibiyeti kaçıran taraf biziz. 6 maçtır da iyi oynuyoruz ancak sonuca bakınca galibiyet yok. Bunun tersini isterdim ama zor dönemler güzel günlerin habercisi diye düşünüyorum. Eğer takım istediğim gibi oynamasaydı kendimi de kontrol etmem lazımdı. Bu takım, içeride ve dışarıda herkesi yenebilecek bir takım. Bütün maçlarda tribünlerde boşluklar var. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde bile tribünler tam anlamıyla dolmadı. Passolig’i gözden geçirmek lazım diye düşünüyorum.”

Kayseri Erciyesspor futbolcusu Cem Can ise yaptığı açıklamada, “İki takım da iyi mücadele etti. Üzerimizde bir şanssızlık var, anlamadım. İyi oynayıp, iyi pozisyon alıyoruz, gol pozisyonları da buluyoruz ama değerlendiremiyoruz. Gençlerbirliği de iyi oynadı fakat pozisyonlar üreten taraf bizdik. Deplasmanda berabere kaldık. Artık gelecek hafta oynayacağımız Beşiktaş maçına bakacağız. Onlar çok tempolu oynuyorlar. İnşallah iyi futbol oynayıp kazanmak istiyoruz. Beşiktaş ligin en iyi futbol oynayan takımı” dedi.