Gençlik ve Spor Bakanlığının “Bakanlığınız 1 yaşında” sloganıyla birinci yılını kutlaması münasebetiyle Karaman Gençlik Merkezi’nde görevli Gençlik Liderleri tarafından Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde tanıtım amaçlı stantlar kuruldu. Kurulan stanttlarda  bakanlık çalışmalarının yer aldığı kitapçıklar ile gençlerimiz bilgilendiriliyor. Üniversite öğrencileri stantlarımıza yoğun ilgi gösteriyor.

müdürlükten yapılan açıklamada;'' Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı “Genç Beyinler Parlak Fikirler” proje fikri yarışmasına başvurular alınıyor. Gençlere sunulacak hizmetleri geliştirmek ve gençlerin beklentilerini gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen proje yarışmasına 1-31 Ekim 2012 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. Yarışmaya katılabilmek için üniversite öğrencisi olma şartı aranıyor. Her öğrenci yalnızca bir başvuru yapabilecek ve projeler, gençlere sunulacak hizmetler ve bu hizmetlerin geliştirilmesi ile ilgili olmak zorunda. Yarışmaya başvuru yapmak isteyen gençler Gençlik Merkezimizden ya da internet üzerinden başvuru yapabiliyor.

Gençlerin daha aktif olmalarını sağlamak için Karaman Gençlik Merkezimizin faaliyetleri ile ilgilide bilgiler verilen stantlarda Gençlik Merkezimiz tarafından  düzenlenen kurslarla ilgili başvurular da alınıyor,''denildi.