Karaman YouthInitiativeGruop tarafından organize edilen proje kapsamında Türkiye, İtalya, Bulgaristan Romanya, Litvanya ve Letonya’dan toplam 38 yabancı öğrenci Karamana geldi. Proje koordinatörlerinden Yalçın Yılmaz ve Mehmet Duran, proje ile ulusal ve uluslararası alanda dezavantajlı gençlere yönelik yapılan çalışmaları ele aldıklarını ayrıca sosyal içerme, imkanı kısıtlı gençlere erişim , sosyal ve kültürel entegrasyon  konuları hakkında sunumlar ve geziler  yapacaklarını dile getirdi. Karaman Gençlik Merkezini ziyaret eden grup, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen ve Gençlik Merkezi Liderleri tarafından karşılandı.  Merkezde gerçekleşen; Karakalem, Ebru, Kaat-ı, Ney dinletisi ve diğer eğitim faaliyetlerine aktif olarak katılım sağlayan gençler, Gençlik Merkez’inde gerçekleştirilen gençlik çalışmalarını yakından tanıma şansı buldu. 
Hayata geçirilen proje vasıtası ilegençlerarası diyalog, Erasmus+ program tanıtımları, kültürel çeşitlilik, uluslararası işbirliği gibi konularda da önemli çalışmalar yapacaklarını ve Erasmus + programlarının önemine de değinen Yılmaz, bu program ile hem evrensel bir sorun olan dezavantajlı gençlere yönelik yapılan çalışmaların arttırılmasını hedeflediklerini belirtti.
Projenin ülkelerarası dostluk ve dayanışmanın arttırılmasına da katkı sağlayacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Proje ile yabancı öğrenciler Karaman kültürünü ve insanlarımızın misafirperverliğini daha yakından tanıma fırsatı buldular. Kentimizin kültürel yapısına ve mimarisine hayran kalan genç misafirlerimiz Türkiye’ye tekrar gelmek istediklerini belirttiler” diye konuştu.