SİVAS (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sivas'ta yapımı devam eden yeni stadın, futbolda gelecek sezonun açılmasından kısa bir süre sonra hizmete gireceğini söyledi.

Sivas'ta yapımı devam eden yeni stat inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç'tan bilgiler aldı. 

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivas'a yakışır yeni bir stat inşa ettiklerini belirterek, "Yiğidolar'a yeni bir stat kazandırıyoruz. İnşaat durumu yüzde 75 civarı olan bir yapı içerisindeyiz. Burada gayet modern şekilde inşa edilen 25 bin seyirci kapasitesine sahip bir stat yükseliyor. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki sezonun açılışından kısa bir süre sonra yeni stadımız Sivas'ın hizmetinde olacak. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Stadın yan tarafında spor salonu ve havuz inşaatlarının devam ettiğini dile getiren Kılıç, atletizm pistinin bittiğini, gençlik merkezinin de neredeyse bitme aşamasına geldiğini ifade etti.

Bakan Kılıç, stadın altındaki çalışma alanları ve kapalı alanları da bir şekilde değerlendireceklerini, buradan hem sportif amaçlı hem de sportif ticari amaçlı faydalanmak istediklerini belirterek, "Sportif ticariden kastım, yine sporla iç içe olan ticaretin de yapılabileceği alanların çıkması. Aynı zamanda gıdayla alakalı alanların çıkarılması. Sportif alanda salonların yapılabilmesiyle ilgili bir çalışmamız da olacak. Stadımız ekolojik olarak kendini götüren modern bir stat" diye konuştu.

Statların dış cephelerinden enerji elde etme planlarının olduğunu aktaran Kılıç, çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Tribünlerin altından çıkaracakları spor alanlarıyla hem sporcuların hem de gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri antrenman alanlarının ortaya çıkmasını sağlayacaklarını dile getiren Kılıç, "Buradaki çalışmalarımız sonlandığı zaman Sivas çok güzel bir stat ve statla beraber etrafındaki büyük bir komplekse kavuşmuş olacak" dedi.

Kılıç, Bölgesel Amatör Lig'den 3. Lig'e yükselen Zara Belediyespor'un talebi üzerine Zara ilçesindeki çim sahanın yanına tribün yapacaklarını belirtti.

Sadece bakanlığının Sivas'a yaptığı yatırımların 400 milyon liraya yaklaştığını anlatan Kılıç, Türkiye'ye ve Sivas'a hizmet edecek yeni yapılar kazandırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.