Şanlıurfa’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Göbeklitepe Yarı Maratonu, yurt dışından da 10 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Şanlıurfa Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda, Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Nevali Otel’in sponsorluğunda düzenlenen 10 kilometre yarışı ve yarı maraton yoğun ilgi gördü. Etkinlik alanının ve tüm yarışların bitiş noktası, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi otoparkı oldu. Üç etaplı olarak gerçekleşen yarışmada, 21 kilometrelik birinci yarı maraton Göbeklitepe’den, 10 kilometrelik ikincisi yarış Mardin yolundan Göbeklitepe’ye dönülen kavşaktan, üçüncü etap halk koşusu ise Nevali Otel’den başladı. AVM otoparkında yer alan finiş noktasına doğru koşulan tüm yarışlarda büyük heyecan yaşandı. Yarışmada, yarı maraton erkeklerde Etepya’lı Wandimgu Satt, Fetene Alemu Regasa ile Serdar Çetin kazandı. Bayanlarda, Lütfiye Kaya, Nursel Yıldız ve Duygu Boyan ipi göğüsledi. 10 Kilometre kopuşunda ise Ömer Alkanoğlu, Kenan Yalçın, İsa Özçelik, bayanlarda Dudu Polat, Esin Bahar Dölek ve Ayşe Tuncel ilk üç dereceyi paylaştı.

BAŞKAN GÜVENÇ DE KOŞTU

Yarışmada finişe koşan yüzlerce kişi arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de yer aldı. Güvenç, koşu sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, sporun ve sportif aktivitelerin önemine dikkati çekti. Bu yılki yarışmanın organizasyonunda Büyükşehir Belediyesi olarak yer aldıklarını anlatan Güvenç, “Maratonun gelecek yıllarda daha geniş, uluslararası katılımla gerçekleşeceğine inanıyorum. Kentimizin tanıtımı, halka sporun sevdirilmesi açısından büyük önem taşıyan maratonumuza katılan tüm konuklarımızı, hemşehrilerimi ve sponsorlarımızı kutluyorum” dedi.

Öte yandan, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden gelen ve Eshab-ı Kehf’i (Yedi Uyurlar Mağarası) sembolize eden 7 kişi ve yanlarındaki köpek yarışmanın ilgi odağı oldu. Eshab-ı Kehf’in Mersin’in Tarsus ilçesinde değil Afşin’de olduğunun bilimsel araştırmalarla kanıtlandığını belirten gönüllü gurubu, Başkan Celalettin Güvenç’e beraberinde getirdikleri ve Eshab-ı Kehf’in girişinin fotoğrafının yer aldığı tabloyu armağan etti.

Yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Piazaz AVM Pazarlama Yöneticisi Emine Çulcu, diğer sponsor ve davetliler tarafından verildi.