19-21 Ekim 2012 tarihleri arasında Alanya’da yapılan 2012 yılı sezon sonu kapanış yarışlarında Belediye Spor Bisiklet takımı Türkiye 2. olarak büyük bir başarıya imza attı.

29 Ocak 2012 tarihinde Alanya’da başlayan sezon 21 Ekim 2012 tarihinde yine Alanya’da yapılan yarışlar ile sona erdi. Bu süre içerisinde Türkiye’nin birçok yerinde toplam 12 yarışa katılan Belediye Spor’lu bisikletçilerimiz, güçlü rakiplerinin önünde sezonu ikinci bitirmeyi başardılar. Türkiye birinciliğini 135 puan ile Kocaeli Brisa Takımı alırken, Türkiye ikinciliğini 77 puanla Karaman Belediye Spor, üçüncülüğü 68 puan ile Konya Torku Şeker Spor ve dördüncülüğü Konya İl Özel İdare Spor aldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Spor Bisiklet Antrenörü ve Bisiklet İl Temsilcisi Barış Ünlü: “Karaman Belediye Spor olarak 2012 sezonu bizim açımızdan çok başarılı geçmiştir. Karaman Belediye Spor Bisiklet Takımı olarak; Nevşehir’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda takımımız Türkiye ikincisi olmayı başarmıştır. Yine aynı yarışta sporcularımızdan Ferhat Sezer, saate karşı yarışlarında Türkiye 3.’sü olmuştur. Sporcularımızdan Emre Şahin ise Türkiye Şampiyonası yol yarışlarında Türkiye 3.’sü olmuştur. Sezonun genel klasmanında ise takımımız güçlü rakiplerinin önünde 2. sırada yer almayı bilmiştir.
2012 sezonunda Sırbistan’da yapılan Balkan Şampiyonası’na Türkiye’den katılan 6 sporcunun ikisini Karaman Belediye Spor vermiştir. Hollanda’da yapılan Avrupa Şampiyonası’na Türkiye’den katılan 6 sporcunun ikisi yine Karaman Belediye Spor’dan gitmiştir. Son olarak Hollanda’da yapılan Dünya Şampiyonası’na Türkiye’den katılan 3 sporcunun ikisi Karaman Belediye Spor formasıyla yarışmıştır. Karaman bisiklet sporu ve sporcuları ile Dünya arenasında kendisini göstermiş ve büyük başarılara imza atmıştır.

Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu’nun büyük destekleri ile kurulan Belediye Spor Bisiklet Takımı, 2012 sezonunda kendinden bekleneni vermiş ve Karamanımızın ve Karaman Belediyemizin adını tüm dünyada duyurmuştur. Genç ve yetenekli sporculardan oluşan takımımız 2013 sezonunda da büyük başarılara imza atmak istemektedir. Bize çalışmalarımızda destek veren başta Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu Bey olmak üzere, Başkan Yardımcımız Sayın Hacı Osman Ünüvar Bey’e ve Belediye Spor kulübünün yöneticilerine, Bisiklet camiası adına teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bize verilen destekler ile Türkiye, güzide bir bisiklet takımı kazanmış oldu. Bu bisiklet federasyonumuzun dikkatini çekmiş ve Karaman Belediyesi bu davranışı ile birçok ile örnek olmuştur” dedi.