Balıkesirspor’un golcüsü Ali Öztürk, bütün liglerde gol atarak Türk futbol tarihine geçti. Kocapabuç lakaplı Öztürk, amatör kümede atmaya başladığı gollerini, Balıkesirspor forması ile 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig ve Süper Lig’de de sürdürerek büyük bir başarıya imza attı.

Balıkesirspor’a 2008 yılında transfer olan golcü Ali Öztürk, eşi benzeri olmayan bir başarıya imza attı. Hafta sonu oynanan Kasımpaşa maçında ağları havalandıran Ali Öztürk’ün attığı gol onu Türk futbol tarihine geçirdi. Kırmızı beyazlı takımın ’Kocapabuç’ lakaplı futbolcusu Kasımpaşa karşısında attığı gol ile bütün liglerde gol atma başarısına erişmiş oldu. Buna göre, 2007 yılında amatör kümede mücadele veren Balıkesir Belediyespor’da forma giyen ve gol atmaya başlayan Ali Öztürk, 2008 yılında profesyonel sözleşme imzalayarak Balıkesirspor ile anlaştı. 2009-2010 yılında 3. Lig’de mücadele eden ve Balıkesirspor’da 75 maçta ağları 27 kez havalandıran güçlü forvet o yıl gol kralı unvanını da kazandı. 2. Lig’e yükselen Balıkesirspor’da gol atamayı sürdüren Öztürk, 76 maçta 17 gol kaydetti. 1. Lig’de de takımı için ter döken Ali Öztürk, 30 maçta 5 kez topu ağlarla buluşturdu. 40 yıl sonra Süper Lig’e yükselen Balıkesirspor’un adeta evladı olan golcü, Süper Lig’de dün oynanan Kasımpaşa maçı ile de ilk kez gol sevinci yaşadı.

"HAYALİM GERÇEK OLDU"

Türkiye’de amatör ligde ve bütün profesyonel liglerde gol sevinci yaşayan 27 yaşındaki Ali Öztürk böylece büyük bir başarıya imza attı. Öztürk, "Terimin son damlasına kadar her zaman takımım için mücadele verdim. Tüm liglerde golüm var. Bunun için ayrıca çok mutluyum. En büyük hayalim Balıkesirspor forması ile Süper Lig’de mücadele etmek ve gol atmaktı. Son Kasımpaşa maçında da bunu yaşadım ve en büyük hayalim gerçek oldu. Bundan sonraki hedefim Balıkesirspor ile Avrupa’da fileleri havalandırmak" dedi.