ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de 3 ay önce öğrendiği yüzmede geçen ay düzenlenen Türkiye Görme Engelli Yüzme Şampiyonası'na katılıp, bronz madalya kazanan Zehra Kızılay (40), milli mayoyu giymeyi hedefliyor.

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren bir çocuk annesi Kızılay'ın başarısı merkezdeki diğer engellilere de örnek oluyor.

Kızılay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yaşındayken hamileliği sırasında bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla retinadaki genetik hastalığının ilerlediğini ve görme engelli olduğunu söyledi.

Yaklaşık 6 ay önce eşinin tayini sebebiyle Eskişehir'e geldiğini belirten Kızılay, "3 ay önce de Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi'ne yüzme öğrenmek için başvurdum. Kısa sürede yüzmeyi öğrendim. Yüzmedeki kısa sürede gösterdiğim başarının ardından Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü'nün sporcusu oldum. Antrenörlerimin ve eşimin tavsiyesi üzerine Antalya'da gerçekleşen Türkiye Görme Engelli Yüzme Şampiyonası'na katıldım. Şampiyonada 100 metre sırtüstünde Türkiye 3'üncüsü oldum" diye konuştu.


- En büyük destekçisi eşi


Kızılay, kendisine en büyük desteği eşinin verdiğini dile getirerek, bundan sonraki yarışlarda altın madalyayı kazanmak istediğini bildirdi.

Çalışmaların sürdürdüğünü anlatan Kızılay, "Aslında amacım diğer engelli vatandaşlarımıza örnek olmak. 40 yaşındayım bu sporla genç yaşlarda tanışsaydım çok daha farklı şeyler olabilirdi. Amacım genç arkadaşlara örnek olup, onların iyi yerlere gelmesini sağlamak. İlk önce milli takıma girmeyi sonra da yurt dışında bayrağımızı dalgalandırmayı istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kızılay, tüm engellilerin hayata küsmeden bir şeyler yapması gerektiğini vurguladı.

Engellilerin evden çıkıp, sosyal faaliyetlere katılması gerektiğini aktaran Kızılay, "Özellikle aileler çok önemli. Eşim olmasaydı benim bu spor faaliyetlerine katılmam hemen hemen imkansızdı. O yüzden aileler varsa, engelliler destek alırlarsa yapamayacakları hiçbir şey yok. Başarı bizim için çok uzak değil, sadece desteğe ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Kızılay'ın eşi Coşkun Kızılay da eşinin başarısıyla gurur duyduğunu anlatarak, kendisinin azmini gördükten sonra her konuda ona destek olmaya çalıştığını anlattı.