Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, görevden alınan teknik direktör Engin Korukır’ın kulüple ilgili basını ve taraftarı kışkırttığını söyledi.

PTT 1. Lig’de mücadele eden Antalyaspor’da kulüp başkanı Gültekin Gencer, Hasan Subaşı Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında görevden alınan teknik direktör Engin Korukır ve Korukır ile ilgili haber yapan gazetelere tepki gösterdi. Bazı gazetelerde teknik direktörün görevden alınmasının ardından yönetim kurulunun aşağılandığını belirten Gencer, "Antalyaspor Yönetim Kurulu hazır kaynağı olmayan bir yönetim kuruludur. Geçen yıldan bu yana yönetimin ödediği para 55 milyonun üzerinde. Yönetim kurulunun yarısı geçen yıldan devam ediyor. Geçen yıl ilaveden 6,5 milyon para bırakmıştır. Bu yıl da emanet dahi olsa kendi imkanlarıyla oluşturduğu krediler dahil 10 milyonu geçmiştir" dedi.

"KORUKIR, TARAFTAR VE BASINI KULÜP ÜZERİNDEN KIŞKIRTTI"

Gültekin Gencer, teknik direktör Engin Korukır’a teşekkür ettiklerini ifade ederek, "Bu kulüpte bir takım insanlar gelmiş, çalışmış, vaktini doldurmuştur. İyi de, kötü de ayrılmıştır. Ama hiç kimse ayrıldıktan sonra bu kadar kulübün üzerine basını ve taraftarı yüklendirmek için kışkırtıcı olaylara girmemiştir. Şahsımla bağdaştırıldı. ’Şahsım gönderdi’ konuşmaları kol gezdi. Bunlar asılsızdır. Bir kişi ’Beni kovdular, niye kovduklarını bilmiyorum’ diyorsa cevabını, aynaya bakarsa herhalde yaşadıklarıyla, yaptıklarıyla cevabını alacaktır" diye konuştu.

"ENGİN KORUKIR YÖNETİM KURULU KARARI İLE GÖNDERİLDİ"

Ligin 9. haftasında oynanan Altınordu maçı sonrası futbol şube sorumlusu asbaşkan Mehmet Aygün’ün talebiyle olağanüstü yönetim kurulunda Engin Korukır’ın gönderilmesine karar verdiklerini kaydeden Gencer, bu süreçte yapılan haberleri de takımı Denizli maçı öncesi puan kaybına uğratma çabası olarak yorumladı. Gencer, teknik direktör Engin Korukır’ın görevden alınma sebeplerini ise şöyle açıkladı:

"Deplasman dönüşü futbolcularla olaylar olup, teknik patron olarak ceza vermesini bilmiyor, yönetim kuruluna bunu taşıyorsa ve başkana kafa tutup ’Niye azarlamadın?’ diyorsa düşündürücüdür. Bir Altınordu maçını niye izlemediniz? Osmanlıspor, Albimo Alanyaspor maçında VIP tribününde oturduğu için yerinin protokol tribünü olduğunu belirterek kavga çıkarıyorsunuz. Bunları tartışmak istemedik. Ama bunların tartışılması gerektiği aşikar olduğu gözler önüne geldi. Önder Turacı’yı biz kulüp olarak aradığımızda Belçika’da çıkıyor. Teknik heyetten aldığı izinle Belçika’ya gittiğini söylüyor. Teknik heyete söylediğimizde futbolcusuna ağır küfürle kendisinden izin almadığını söyleyerek Antalyaspor ve Antalya şehrine yakışmayacak ithamla, konuşma üsluplarıyla karşılaşıyoruz. İş akdi feshedildikten sonra ’Benim çıktığım yere hiç kimse gelmez’ diye tehdit edildik. Sözleşmede 5. haftadan itibaren takımın ilk 5’te olmaması halinde tek taraflı feshetme ifadesi vardı. Transfer döneminde Engin hoca son günlerde gündeme gelmişti. O maddeyi ben koydurdum. Engin hoca 5. hafta okumuş bu maddeyi. Şimdiye kadar hiçbir hoca hakkında olmamıştı bu. Başka hocalar için de olduğunu düşünmüyorum. ’Telefonla kovuldum’ dedi. Gelirken de telefonla geldi. Ben Engin hocayı tanımıyordum önce."

"ANTALYASPOR’UN YAKIŞTIĞI YER SÜPER LİG"

Antalyaspor’un ligde yakışmayan bir yerde olduğunu vurgulayan Gencer, "Yakışmadığımız yerde durmamamız lazım. Yakışmadığımız yer PTT 1. Lig’dir. Olmamız gereken yer Süper Lig’dir. Yakışacağımız yere de yakışacağımız insanlarla yakışacak taraftar, yakışacak basınla, yakışacak yönetim, teknik heyetle kol kola, birlik içinde olup başka hiçbir şey düşünmeden ulaşmasını bilmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Gültekin Gencer, kamuoyunda Hikmet Karaman’ın da yönetim kurulunun beceriksizliği ya da maddi sorunlar nedeniyle takıma gelmediği gibi düşüncelerin aktarıldığını belirterek, bu düşüncenin doğru olmadığını söyledi.

“HAMİ MANDIRALI YENİ BİR EKOL”

Birlik içerisinde takımı Süper Lig’e taşımanın çaresine bakacaklarını kaydeden Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Kısır çekişmelerden ve söylemlerden, yönetim kurulunu birbirine düşürecek konulardan uzak durulması gerekir. Hami Mandıralı yeni bir ekol, yeni bir gençlik aşısı. 6 yıl önce de Mehmet Özdilek bu kulübe aynı şekilde gelmişti. Bu aşının da tutacağına biz inanıyoruz. Hami Mandıralı duruşuyla bile bir marka. Antalyaspor’un ciddi bir kulüp havasına girmesi lazım. Bir takım şeyler disiplinli olacak. Hami Hoca’nın bu takımı Süper Lig’e çıkarması için verilmesi gereken her türlü desteği vereceğiz. Maddi, manevi, transfer konularında Hami hoca ne isterse yapacağız. Gönül ister ki bütün maçları firesiz devam edelim. 18 puandan sonraki 6 hafta Hami Hoca takip edilecek biliyoruz. Geçmişle kıyaslanacak. Bu son derece yanlış Antalyaspor’un bakış açısının değiştiğini gözlemlemek gerekir."