Bilek güreşinde Dünya ve Avrupa dereceleri yapan sporcular yetiştiren Gümüşhane’de ilk kez liseler arası bilek güreşi şampiyonası yapıldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışma katılımcı sayısının fazla olması nedeniyle ilk gününde tamamlanamadı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu İl Temsilciliği ortaklığında gerçekleştirilen ve ilk etapta yalnızca merkez ilçede bulunan liselerdeki öğrencilerin katıldığı şampiyona Aydın Doğan Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Önümüzdeki dönemde ilçelerde de yapılması planlanan şampiyonanın merkez ilçe etabına 150’den fazla genç müracaat ederken, 50, 60, 70 ve 80 kilogramda ayrı sıkletlerde yapılan müsabakalara ilgi fazla olunca ilk gün yalnızca sol kol müsabakaları yapılabildi.

Dünya ve Avrupa dereceleri bulunan sporcuların hakemliğinde gerçekleştirilen ve 4 masada yapılan müsabakalar öncesinde sporcuların tamamına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tişört ve şapka dağıtıldı.

Bilek güreşi antrenörü Davut Altuntaş’ın sporculara uyacakları kuralları anlatmasının ardından başlayan müsabakalarda masa hakemlerinin “Ready Go” komutuyla harekete geçen gençler, birbirlerinin bileklerini bükmek için kıyasıya mücadele etti.

ASLAN: "BUNU BAŞARDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, şampiyona öncesinde sporculara seslenerek, “Bileğine inandığımız ve güvendiğimiz, geleceğimizin teminatı olan gençler programa gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Geleceğin teminatı olan gençlerle birlikte aşılamayacak engel, yapılamayacak hiçbir iş olmadığının altını çizen Aslan, “Yeter ki siz inanın, kendinize güvenin. İnşallah bu ülkenin gençleri ülkeyi yeniden imar ederken, her bir taşı olmayı kendilerine görev sayacaklardır. Bu ülke imar edilirken, adım adım muasır medeniyetler seviyesine koşarken bundan en büyük pay siz değerli gençlerin olacaktır. Burada alacağınız derecenin bir önemi yok. Önemli olan sizin buradaki yoğun katılımınızdı. Bunu başardığımız için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu İl Temsilcisi Atilla Sait Özdamar ise Gümüşhane’nin Dünya ve Avrupa ikincileri, üçüncüleri çıkaran sporcu ve takımlara sahip olduğunu belirterek, şampiyonaya gösterilen ilgi nedeniyle gençlere teşekkür etti.

Gümüşhane’de bilek güreşi branşında 13 milli sporcu olduğunu dile getiren Özdamar, Türkiye’de bilek güreşinde en başarılı ilk üç il arasında bulunan Gümüşhane’de bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Bir günde tamamlanması planlanan fakat yoğun ilgi nedeniyle ilk gün yalnızca sol kol yarışmalarının yapılabildiği şampiyona, katılımcı gençlerin Cuma günü sınavlarının olması nedeniyle Pazartesi günü yapılacak sağ kol müsabakalarıyla son bulacak.