YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Grekoromen Güreş 1. Lig ekiplerinden Yozgat Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü'nün Sakarya'da düzenlenen final müsabakalarında şampiyon olarak Süper Lig'e yükselmesi kentte sevinç yaşattı.

Grekoromen Süper Lig'e yükselen Yozgat Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü sporcuları, Yozgat'ta, Vali Abdülkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, bazı il yöneticileri ve vatandaşlar tarafından mehter takımı eşliğinde karşılandı.

Mehteran takımının Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirdiği konser eşliğinde alana giriş yapan şampiyon güreşçilere, Belediye Başkanı Kazım Arslan birer altın hediye etti.

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada,  sporun sadece futboldan ibaret olmadığını, diğer branşlara da imkanlar dahilinde destek verdiklerini söyledi.

Yozgat'ın güreşte son derece önemli ve verimli bir bölge olduğunu anlatan Arslan, ''1857-1932 yılları arasında yaşayan Hasbekli Mahmut'tan sonra dünya ve olimpiyat şampiyonu Celal Atik, Nasuh Akar, Necmi Gençalp gibi sporcuları yetiştiren Yozgat'tan son olarak dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp çıktı" diye konuştu.

Yeni şampiyonlar çıkarmak istediklerini dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

''Yozgat'tan yeni isimlerin Türk sporuna kazandırılması için belediye olarak gerekli desteğimizi vermeye devam ediyoruz. Kısa zaman içerisinde Yozgat'tan yeni pehlivanlarımız yetişecek, Süper Lig'e çıkan güreş takımımız yeni başarılara imza atacaktır. Özellikle ata sporumuz güreş bizim için çok önemli. Temenni ediyoruz ki Süper Lig'de de kalıcı olurlar. Kalıcı olmaları için elimizden gelen desteği vereceğiz.''