ANKARA (AA) - Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Gençlerbirliği'nin pilot takımı Hacettepe, yetiştirdiği genç futbolcularla dikkati çekiyor.

Hacettepe Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mor-beyazlı ekibin kadrosunda Gençlerbirliği'nde forma giyebilecek seviyede çok sayıda futbolcu olduğunu söyledi.

Hacettepe'de hedefleri olan futbolcularla çalıştığını dile getiren Kaplan, “Yaş ortalaması genç bir takımız. Futbolcularımın en büyük hedefi Gençlerbirliği futbol takımının formasını giymek” dedi.

Gençlerbirliği’ne oyuncu yetiştirerek Türk futboluna katkı sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Kaplan, “Şampiyon oluruz veya olmayız ama biz burada sadece futbolu değil, kişiliği, karakteri, disiplini de öğretiyoruz" diye konuştu.


- Gençlerbirliği'nin yolu Hacettepe’den geçiyor


PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig deneyimi yaşamayan 5 futbolcuyu sezon başında Süper Lig ekibi Gençlerbirliği’nin kadrosuna aldığını vurgulayan Kaplan, Hacettepe’nin mevcut kadrosunda da Spor Toto Süper Lig'de oynayabilecek düzeyde en az 8 futbolcunun bulunduğunu belirtti.

Kırmızı-siyahlı ekibin sezon başındaki kadrosunda Hacettepe’den giden Ahmet Oğuz, Halil İbrahim Pehlivan, Berat Tosun, İrfan Can Kahveci, Çağrı Bülbül gibi isimlerin yer aldığını dile getiren Kaplan, mor-beyazlı formayı giyen Taha Cengiz Demirtaş, Eren Tokat, Alaaddin Okumuş, Soner Dikmen, Gökhan Lale, Recep Eren Karabacak, Veli Ortakçı ve Mahmut Bilir'in Gençlerbirliği'nde oynayabileceğini ifade etti.

Hacettepe'nin Türkiye liglerinde mücadele eden en genç kadrolardan birine sahip olduğuna dikkati çeken Kaplan, "Takımımda genç ama çok yetenekli oyuncular var. En büyük avantajları 3 yıldır birlikte oynamaları. Bu gençlerin de ağabeyleri gibi Gençlerbirliği’ne ve Türk futboluna hizmet edeceğine inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.


- "Ses getirmeye devam edeceğiz"


Kaplan, mücadele ettikleri ligde büyük paralar harcayan takımlarla yarıştıklarına dikkati çekerek, "Biz genç yeteneklerden oluşan karma bir kadro yaparak bu ligde ses getiren bir ekip olduk ve sezon sonuna kadar ses getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın, Ankara ve Türk futboluna verdiği emekten övgüyle bahseden Kaplan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Futbola yıllarca hizmet etmiş Cavcav, parmakla gösterilmeli çünkü böyle bir tesis böyle bir altyapı oluşturmuş. Başkentte görev yapan bir futbol adamı olarak, bize bu imkanları sunduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Başkanımız işadamı, un fabrikası var. Gençlerbirliği ve Hacettepe'nin tesislerinin bulunduğu Beştepe'de de futbolcu fabrikaları var."