Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na teknik direktör dayanmıyor. Hacıosmanoğlu, 532 günlük görev süresi boyunca 3 teknik adamla çalışırken 4 teknik direktörün görevine son verdi. Hacıosmanoğlu’nun, görev verdiği teknik adamlar içerisinde ise en başarısızı Halilhodzic oldu.

TOLUNAY KAFKAS’LA ÇALIŞMADAN GÖNDERDİ

Trabzonspor’da başkanlığa 26 Mayıs 2013 tarihinde seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, ilk olarak 2012-2013 sezonunda Şenol Güneş’in istifasının ardından anlaşılan teknik direktör Tolunay Kafkas’ın görevine son verdi. Başkanlık koltuğuna oturmadan, teknik direktör Kafkas’ın görevine son veren Hacıosmanoğlu, 2013-14 sezonuna pilot takımından 1461 Trabzon’un teknik direktörü Mustafa Akçay’ı göreve getirdi. Sezona Akçay ile başlayan Trabzonspor, 20 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. İlk 20 haftada 29 puanla 9. sırada yer alarak ligin zirvesiyle arasındaki puan farkını 15 çıkartarak ligde zirve yarışından uzaklaşmıştı. Akçay, Avrupa’da ise takımı yenilgisiz bıraktı.

HAMİ MANDIRALI BAŞARILI OLSA DA HACIOSMANOĞLU ONUNLA DEVAM ETMEDİ

Ligin 20. haftasındaki 4-2’lik Akhisar Belediyespor yenilgisi sonrası, Akçay’ın takımdan ayrılmasıyla göreve gelen teknik sorumlu Hami Mandıralı ile yükselişe geçen Trabzonspor, ligi 4. sırada tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi’ne Play-off turundan katılmaya hakkı kazanmasına rağmen İbrahim Hacıosmanoğlu, yeni sezona Mandıralı ile devam etmeyerek Cezayir Milli Takımı Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic’i göreve getirdi.

Mandıralı, görevde bulunduğu dönemde disiplinsiz davranışları nedeniyle Colman, Zokora’yı kadro dışı bıraktı. Janko ve Malouda yıldız oyunculara da oynatmayarak alt yapıdan yetişen futbolculara forma şansı veren genç teknik adam, ligde 14 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 1’i hükmen olmak üzere 2 mağlubiyet alan bordo-mavili takım, 24 puan topladı.

EN ÇOK ONU İSTEDİ AMA EN KISA O KALDI

2014-15 sezona Hami Mandıralı ile devam etmeyerek takımın başına Vahid Halilhodzic’i büyük umutlarla getiren Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na en az ise ’dostum’ diye hitap ettiği Boşnak teknik adam dayandı. Sezon başında yapılan flaş transferleri Halilhodzic’e emanet eden bordo-mavili takım aradığı başarıyı yakalayamadı. Ligde 8. hafta takımın başında kalabilen tecrübeli teknik adam 8 maçta 6 beraberlik ve 1’er mağlubiyet ile galibiyet aldı. Halilhodzic, döneminde 10 gol atan Trabzonspor kalesinde 11 gol gördü. Tecrübeli hoca, 9 puan toplayarak 12. sırada yer aldı.

177 GÜNDE BİR TEKNİK ADAM DEĞİŞTİ

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, görevde bulunduğu sürece 4 teknik adam gönderirken, 3 teknik adamla çalıştı. Sadri Şener, yönetiminin göreve getirdiği Tolunay Kafkas ile çalışmadan yollarını ayıran Hacıosmanoğlu, Mustafa Akçay, Hami Mandıralı ve son olarak Halilhodzic ile yollarını ayırdı. Bordo-mavili kulübün başkanı Hacıosmanoğlu, 532 günlük görev süresi boyunca 3 teknik adamla çalışarak ortalama 177 güne bir teknik adam sığdırmış oldu.

HACIOSMANOĞLU’NUN B PLANI HER ZAMAN OLDU

İbrahim Hacıosmnaoğlu’nun Trabzonspor Başkanı olmasının ardından her zaman bir B planı oldu. Geçtiğimiz sezon Mustafa Akçay’ın görevde olduğu dönemde gelen tepkiler üzerine Halilhodzic ile masaya oturan yönetim, geçen yılki Lazio maçı öncesinde Halilhodzic ile büyük oranda anlaşmıştı. Bu sezon da yine bir Avrupa maçı öncesi Halilhodzic takımın başındayken yönetim, Ersun Yanal ile görüştü.