Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halihodzic, gruptan çıkmak için Lokeren karşısında iyi bir netice almaya geldiklerini söyledi.

Mücadelenin oynanacağı Daknam Stadı’nda bordo-mavili takımın teknik direktörü Vahid Halilhodzic ve futbolculardan Musa Nizam basın toplantısı düzenledi. Karşılaşmanın her iki takım için de çok önemli ve belirleyici olacağını belirten tecrübeli teknik adam, "Gruptan çıkmak için iyi bir neticeye ihtiyacımız var ve bunu almak için geldik. Ortada bir maç olacak ve ekibimin bize lazım olan neticeye ulaşacağını umuyorum" sözleriyle değerlendirdi.

Gelen bir soru üzerine bordo-mavili takımın Akhisar beraberliği nedeniyle moralsiz olduğuna katılmadığını belirten Boşnak hoca, "Bizden puan ve durum olarak ileride, ligde ikinci, üçüncü sırasında olan bir takım ile berabere kaldık. Amacımız geçen hafta da galibiyetti, şimdi de böyle. Kendimize güvenimizi tazelemek için galibiyetlere ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

BASINA YÜKLENDİ

Basına yüklenen Halilhodzic, "Maalesef siz gazeteciler zaman zaman benim ve takımın üzerine haberler yapıp baskıyı daha da arttırıyorsunuz. Dediğim gibi bizim kendimizi geliştirmemiz birkaç ay daha sürecek. Her seferinde bunu tekrarlayamam. Aslında benim bu eleştirilerim yerel Trabzon medyasına çünkü duygularınıza bağlı yalan haberlerle bazı şeyleri alt-üst etmek istiyorsunuz. Benim için tek gerçek çalışarak kendimizi geliştirmek" ifadesinde bulundu.

"BENİM İÇİN YABANCI OYUNCU DİYE BİR ŞEY YOK"

Yabancı oyuncularla ilgili gelen bir soru üzerine ise bordo-mavili takımın teknik patronu, "Benim için yabancı oyuncu diye bir şey yok, Trabzonspor oyuncusu var. Sivil hayatta olduğu gibi futbolda da yerli-yabancı diye bir ayrım yapılmaz. Ancak aranızdaki bazı gazetecilerin bu konuda istikrarlı bir şekilde ayrışmaya gittiğinin farkındayım. Biz artık yerli ya da yabancı oyuncu kelimelerinin kullanılmamasını istiyoruz, sadece Trabzonspor oyuncusu kelimesini ortaya koymaya çalışıyoruz. Ben de aslında bir yabancıyım ve Trabzonspor’un hocasıyım" yanıtını verdi.

"BU YAPILAN TRANSFERLER BİZİM İLK TERCİHLERİMİZ DEĞİLDİ"

Takımın gelişiminin 1-2 ayla kısıtlanamayacağına değinen Halilhodzic, "Trabzonspor’dan bütçe olarak daha büyük kulüpler bile maddi yönden rahat olsalar dahi zamansal olarak çalışma süresine ihtiyaç duyabiliyolar. Bunu son kez söylemek ve anlamanızı istiyorum ki biz yabancı transferleri konusunda yapabileceklerimizi gerçekleştirdik. Bu yapılan transferler bizim ilk tercihlerimiz değildi. Bazı yerli transferlerden de haberdar değildim. Bazı medyada yayıldığı gibi başkandan ultimaton veya son uyarı aldığım haberleri gerçek dışıdır. İçinden geçmekte olduğumuz durum benim beklediğimden de zor geçiyor" dedi.

"CONSTANT VE CARDOZO TAKIMLARINDA YEDEK OYUNCULARDI"

Constant ve Cardozo’nun ilk tercih olup olması üzerine bir soru hakkında ise Boşnak teknik adam " Gerek Cardozo gerekse Constant, Benfica ve Milan’da yedek oyunculardı. Kulüpleri bu oyunculardan ayrılmak istemiş ki transfer listesine girmişler. Her seferinde istediğiniz oyuncuyu seçmeniz imkansız bir şey. Transfer döneminde birçok farklı oyuncu ile iletişime geçmiştik ama maalesef bunları gerçekleştiremedik. Elimizdeki oyuncuların artık kaçıncı tercih olduklarının bir önemi kalmadı. Bu transferlerle kulübümüz hatalı transferler mi yaptı bu sezon ortasında ya da sezon sonunda belli olabilir. Ama şunu bilmeniz gerekir ki yaptığımız yabancı transferlerin hiçbiri Avusturya’daki sezon öncesi çalışmalara katılamadı" yanıtını verdi.

MUSA NİZAM: "BURAYA GALİBİYET İÇİN GELDİK"

Bordo mavili oyuncu Musa Nizam ise, "Her iki takım için de zor bir müsabaka olacak. Buraya galibiyet için geldik. Galip gelmemiz halinde grubu büyük ölçüde garantileyeceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.